Un medic român cere lockdown în România: „Este singura soluţie. Trebuie făcut în mod obligatoriu”

Managerul Spitalului Județean Bistrița, Gabriel Lazany, este de părere că un nou lockdown în România ar fi util pentru a stopa numărul de infectări. Medicul a menționat faptul că instituirea stării de urgență a fost făcută prea devreme și a durat prea mult.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 09:08
Un medic român cere lockdown în România: „Este singura soluţie. Trebuie făcut în mod obligatoriu”

„În acest moment, în condițiile în care lucrurile sunt încă sub control, ar trebui luată o măsură drastică și închis tot pentru a încerca să rupem lanțul acesta de infectari care este tot mai mare” , a declarat medicul.

Medicul susține că aceasta este soluția, fiind ceva ce trebuie făcut în mod obligatoriu. Acesta a dat exemplu Marea Britanie care ține cazurilor sub control prin aceste lockdown-uri.

”Nu îl vom elimina total, dar îl vom diminua în asemenea măsură încât să-l putem iar controla pentru o perioadă de 3-4-5 luni, după care lockdown din nou. Asta ar trebui să facem, fiindcă altceva nu avem. E ceva ce ar trebui făcut în mod obligatoriu. Cel puțin în Marea Britanie au loc aceste lockdown-uri prin care își aduc gradul de infecțiozitate a bolii în parametri pe care îi pot ei gestiona” , e explicat medicul.

”Asta trebuie să facem până va aparea vaccinul și se poate face o imunizare în masa a populației. Trebuie să încercăm să supraviețuim până atunci. Acum ar trebui să ne gandim la ce este bine și nu la ce ne aduce intr-o situație favorabilă în ochii electoratului”, declara Gabriel Lazany, potrivit timponline.ro.