Un medicament care inhibă capacitatea de infectare COVID-19 va intra în testare în Ungaria

Un medicament pe bază de proteine, despre care cercetătorii spun că inhibă capacitatea de infectare a COVID-10 mult mai eficient decât orice altă substanţă testată până acum în Ungaria, va intra în testare, relatează Növekedés.hu, citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
12 iul. 2020, 05:16
Un medicament care inhibă capacitatea de infectare COVID-19 va intra în testare în Ungaria

Medicamentul pe bază de proteine a fost dezvoltat de către o echipă de cercetători maghiari, a declarat Imre Kacskovics, decanul Facultăţii de Ştiinţele Naturii din cadrul Universităţii Eötvös Loránd din Budapesta, în interviul pe care l-a acordat site-ului Növekedés.hu.

Citeşte şi: Alexandru Rafila anunţă când se va declara STARE DE URGENŢĂ. Detaliul care îngrijorează sistemul medical din România

Cercetătorii spun că a fost dezvoltat un preparat bicomponent, pe bază de proteine, care poate fi privit ca o „capcană” moleculară, întrucât se ataşează la spicula glicoproteică S prin care virusul ar adera la celule, şi care astfel nu mai are capacitatea să facă acest lucru, a explicat specialistul.

Citeşte şi: BILANŢ CORONAVIRUS 11 IULIE ROMÂNIA. Un nou record: 698 de cazuri noi în ultimele 24 de ore şi 24 de decese

În următoarele luni, substanţa activă va fi testată pe animale, a spus Imre Kacskovics. În paralel au fost demarate pregătirile pentru autorizarea europeană, respectiv pentru procedura necesară efectuării studiilor clinice. În opinia sa, studiile clinice vor putea începe cel mai devreme la sfârşitul anului 2021, începutul anului 2022.

Substanţa activă va putea fi administrată pe cale intravenoasă sau subcutanată, sub formă de injecţie, a mai spus decanul.