Un mesaj de la extratereştri ar fi ascuns în codul nostru genetic

Răspunsul la întrebarea dacă suntem sau nu singuri în univers s-ar putea afla chiar sub nasul nostru, sau, mai bine, zis, în fiecare celulă a corpului uman. Genele noastre ar putea conţine un mesaj al extratereştrilor, potrivit unor cercetători.

04 apr. 2013, 14:18
Un mesaj de la extratereştri ar fi ascuns în codul nostru genetic

Vladimir I. Shcherbak de la Universitatea al-Farabi din Kazakhstan şi Maxim A. Makukov de la Institutul de Astrofizică Fesenkov cred că un semnal inteligent ascuns în codul nostru genetic ar putea reprezenta un mesaj semantic şi matematic care nu ar fi putut apărea prin evoluţia darwinistă. Ei au denumit acest mesaj „SETI”. Mai mult, cei doi experţi susţin că este mult mai probabil să descoperim acest mesaj decât să primim o transmisie radio de la extratereştri.

„După ce este fixat, codul va rămâne neschimbat pentru o perioadă extrem de lungă. De fapt, este cea mai durabilă construcţie realizată vreodată. De aceea, reprezintă un mod de stocare perfect pentru un „marcaj” inteligent. După ce genomul este rescris, noul cod cu semnătura lor va rămâne îngheţat în celulă şi în urmaşii săi, fiind apoi transmis prin spaţiu şi timp„, spun experţii în revista Icarus, potrivit Discovery News.

Analiza lor a genomului uman a descoperit că există o anumită ordonare riguroasă în ceea ce priveşte corespondenţa dintre nucleotide şi aminoacizi. „Aranjamentele din cadrul codului dezvăluite un ansamblu de modele aritmetice şi ideografice ale limbajului simbolic”, spun cercetătorii. Aceste modele includ folosirea sistemului decimal, simetria semantică şi utilizarea simbolului abstract al lui zero, considerate de cei doi experţi drept semne ale artificialităţii.

De aici, experţii au ajuns la concluzia că codul nostru genetic ar fi fost inventat în afara sistemului solar, în urmă cu miliarde de ani. Declaraţia lor susţine teoria panspermiei: Terra ar fi fost colonizată cu viaţă interstelară.