Un METAL care se află în cosmetice şi alimente, extrem de PERICULOS pentru sănătate

Nenumărate produse pe care le folosim zilnic, precum alimente, cosmetice, medicamente, conţin aluminiu, care se acumulează în creier şi poate favoriza apariţia maladiei Alzheimer, avertizează un specialist britanic.

17 mart. 2015, 13:46
Un METAL care se află în cosmetice şi alimente, extrem de PERICULOS pentru sănătate

Profesorul Christopher Exley, de la Keele University, trage un semnal de alarmă în privinţa aluminiului pe care îl ingerăm zilnic, fără să ştim. Numeroase alimente procesate, ceaiul, vinul, băuturile carbogazoase, produse cosmetice, medicamente (precum aspirina) conţin aluminiu care, cu vremea, se depozitează la nivelul creierului, putând duce la apariţia precoce a bolii Alzheimer sau la înrăutăţirea simptomelor ei, scrie descopera.ro care citează Mail Online.

Cercetări anterioare descoperiseră o corelaţie între aluminiul din deodorante şi apariţia cancerului. Aluminiul este metalul cel mai abundent în scoarţa terestră şi se găseşte în mod natural în alimente, deoarece plantele îl absorb din pământ şi din apă.

Citeşte şi De ce să nu foloseşti FOLIA DE ALUMINIU la gătit

Dacă acum 50 de ani ingeram cantităţi mici din acest metal, din alimente şi eventual din recipientele de aluminiu în care găteam, azi el este adăugat la mii de produse pe cale le utilizăm zi de zi.

Sulfatul de aluminiu, de exemplu, este adăugat atât în apă, pentru clarificarea ei, cât şi în prăjituri şi biscuiţi, ca agent de creştere; de asemenea, există în multe alimente procesate, în coloranţi alimentari, băuturi pe bază de malţ, vinuri, băuturi răcoritoare carbogazoase.

Aluminiul este prezent şi în multe cosmetice – talc, paste de dinţi, loţiuni de protecţie solară, antiperspirante -, precum şi medicamente (ca aspirină, anti-acide, vaccinuri).

În creier, crede specialistul britanic, acumularea aluminiului poate atinge un „prag toxic” dincolo de care creierul nu mai poate face faţă acestei intoxicări. El consideră că acastă situaţie ar putea avea ca efect apariţia precoce a bolii Alzheimer sau o evoluţie mai gravă a acesteia.

Citeşte şi O substanţă folosită ZILNIC poate creşte riscul de CANCER. Vezi la ce produse trebuie să renunţi