Un meteorit s-a prăbuşit în Japonia | VIDEO

Un nou meteorit s-a prăbuşit în Japonia, iar momentul a fost filmat, clipul devenind viral pe Internet. În nordul oraşului Tokyo, la primele ore ale zilei de duminică, un meteorit a fost văzut traversând atmosfera, apoi explodând. Nu au fost niciun fel de pagube înregistrate şi niciun rănit.

30 nov. 2020, 16:54
Un meteorit s-a prăbuşit în Japonia | VIDEO
Un meteorit s-a prăbuşit în Japonia

Un meteorit s-a prăbuşit în Japonia. O lumină puternică a fost văzută pe cer în vestul Japoniei. Un meteorit s-a dezintegrat în drumul spre pământ. Recent, un alt meteorit similar a fost surprins în Australia, potrivit Mediafax.ro.

Experţii susţin că fragmente mici din meteoritul din Japonia au ajuns la suprafaţa pământului. Nimeni nu a fost rănit.

Citeşte şi: Meteoritul „curcubeu”, descoperit în Costa Rica, ar putea conţine „cărămizile vieţii”

Un meteorit s-a prăbuşit în Japonia

Un meteorit căzut în Costa Rica ar putea să conţine urme de viaţă

Un meteorit de mărimea unei maşini de spălat ar putea să conţină urme de viaţă extraterestră. Conform cercetătorilor, fragmentele găsite la Aguas Zarcas din Costa Rica au în componenţă compuşi de carbon, cel mai probabil conţin aminoacizi care se unesc pentru a crea proteine şi apoi ADN.

Roca provenită din spaţiu a picat în Costa Rica pe 23 aprilie 2019. Meteoritul era de mărimea unei maşini de spălat şi s-a dezintegrat înainte de a fi lovi suprafaţa Pământului, dar localnicii au găsit bucăţile de rocă.

Citeşte şi: Fragmente de meteorit deasupra Iaşiului. Un profesor universitar va reconstitui traiectoria acestuia

Potrivit LiveScience, cercetătorii care au analizat bucăţile recuperate susţin că rocile conţineau compuşi de carbon, cel mai probabil conţin aminoacizi care se unesc pentru a crea proteine şi apoi ADN. Conform cercetătorilor, fragmentele găsite la Aguas Zarcas din Costa Rica are în componenţă aminoacizi care nu se găsesc pe Pământ.

Un meterorit asemănător a explodat s-a dezintegrat asupra localităţii Muschison din Australia, în 1969. Şi în fragmentele respective s-au găsit urme de aminoacizi.