Un microbuz cu 16 pasageri s-a răsturnat în judeţul Vaslui. A fost declanşat planul roşu de intervenţie: o persoană a decedat

Un microbuz cu 16 pasageri s-a răsturnat, duminică, între localităţile Floreşti şi Morăreni din judeţul Vaslui, fiind declanşat planul roşu de intervenţie, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui. O persoană a decedat. 

RomaniaTV.net
07 oct. 2018, 08:25
Un microbuz cu 16 pasageri s-a răsturnat în judeţul Vaslui. A fost declanşat planul roşu de intervenţie: o persoană a decedat

UPDATE: Zece persoane au fost transportate la spital în urma accidentului produs, duminică, în judeţul Vaslui, unde un microbuz cu pasageri s-a răsturnat, arată bilanţul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). O persoană a murit în urma accidentului, iar celelalte cinci nu au necesitat transportul la spital.

Potrivit IGSU, în microbuz se aflau 16 persoane, din care una a murit. Zece persoane au fost transportate la spital, din care şapte la Unitatea de Primiri Urgenţe Vaslui, una cu elicopterul SMURD la Iaşi şi două la Bârlad.

Celelalte cinci persoane implicate în accident au fost evaluate la faţa locului şi nu necesită transport la spital.

Ştirea iniţială:

Potrivit ISU Vaslui, o persoană a murit în urma accidentului de pe DJ 245, unde un microbuz cu pasageri s-a răsturnat.

Conform sursei citate, alte opt persoane au fost rănite şi necesită îngrijiri medicale, iar şapte nu au nevoie de îngrijiri.

Reprezentanţii ISU Vaslui precizează că situaţia este în dinamică, iar bilanţul se poate modifica.

Duminică, un microbuz cu 16 pasageri s-a răstunat între localităţile Floreşti şi Morăreni, pe DJ 245.

În urma accidentului a fost declanşat planul roşu de intervenţie.

Din primele informaţii reieşea că o persoană este încarcerată.

La locul accidentului au fost mobilizate un echipaj de descarcerare, trei autospeciale complexe de stingere şi descarcerare, o ambulanţă pentru transport victime multiple, trei echipaje SMURD şi două echipaje medicale de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

De asemenea, a fost alertat şi elicopterul SMURD Iaşi.