Un microbuz s-a răsturnat lângă Deva. Mai persoane sunt rănite, printre care şi doi copii

Şase persoane, printre care doi copii, au fost rănite după ce un microbuz s-a răsturnat, joi seară, într-un pârâu care trece pe lângă marginea DN 76 Deva - Brad.

RomaniaTV.net
23 mai 2013, 19:20
Un microbuz s-a răsturnat lângă Deva. Mai persoane sunt rănite, printre care şi doi copii

Primele cercetări au arătat că accidentul a avut loc din cauza vitezei neadaptate la condiţiile de drum umed, microbuzul ieşind de pe şosea şi lovindu-se de un copac, după care s-a oprit în albia pârâului.

După anunţarea accidentului, autorităţile au mobilizat la faţa locului paramedici SMURD de la Deva şi Băiţa, trei ambulanţe cu medici de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Hunedoara şi o echipă de pompieri cu o maşină specială de descarcerare.

„Echipele de intervenţie au constatat că într-un microbuz, răsturnat pe marginea drumului, în albia unui pârâu, se aflau şase răniţi, dintre care doi copii, o fetiţă şi un băiat. Cinci dintre răniţi, printre care şi minorii, au fost scoşi cu uşurinţă din autovehicul. Cea de-a şasea victimă, o femeie rănită grav, a fost scoasă din microbuz doar după intervenţia echipei de descarcerare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, căpitan Anemona Doda.

Potrivit Agerpres, femeia rănită grav a fost preluată de echipajul de ambulanţă cu medic şi trimisă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva. Celelalte cinci victime, care prezentau contuzii şi traumatisme multiple, au primit îngrijiri medicale pe loc, după care au fost transportate la unitatea de primiri urgenţe a spitalului din Deva.

Potrivit primelor cercetări efectuate de poliţişti, vinovat de producerea accidentului este şoferul microbuzului, un bărbat de 70 de ani, din localitatea Săliştioara, care nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed. Acesta a pierdut controlul volanului într-o curbă la stânga, a ieşit în afara părţii carosabile, s-a lovit de un copac, după care s-a oprit în albia pârâului din apropierea şoselei.