Un MiG forţelor aeriene s-a prăbuşit, anunţă Ministerul Apărării. Doi morţi şi un rănit

Un avion de luptă al forţelor aeriene sârbe s-a prăbuşit vineri, iar ambii piloţi au murit în accident, a declarat un procuror citat de presa locală, relatează dpa.

RomaniaTV.net
25 sept. 2020, 14:41
Un MiG forţelor aeriene s-a prăbuşit, anunţă Ministerul Apărării. Doi morţi şi un rănit

„Au existat unele speculaţii că s-au ejectat… dar este sigur că ambii piloţi au murit”, a declarat procurorul pentru districtul Sabac, Zoran Obradovic, pentru ediţia online a cotidianului Novosti.

Obradovic a mai declarat că bărbatul pe care a cărui proprietate s-a prăbuşit avionul MiG-21 a fost rănit şi a fost transportat la spital cu arsuri grave, dar se află în stare stabilă.

Avionul MiG-21 cu o vechime de zeci de ani s-a prăbuşit în curtea unei ferme din Brasina, un sat din vestul Serbiei. Ministerul Apărării a afirmat că avionul a trecut regulat prin lucrări de mentenanţă şi a fost verificat meticulos înainte de decolare.

Unsprezece versiuni ale MiG-21 au făcut parte din flota aeriană iugoslavă şi apoi sârbă din 1963 şi până în prezent. Cel mai recent escadron a ajuns în ţară în 1983, potrivit site-ului Ministerului Apărării.