Un migrant irakian, depistat într-un parc din Giurgiu

Un cetăţean irakian care nu deţinea niciun document de identitate asupra lui a fost depistat de poliţiştii de frontieră într-un parc din municipiul Giurgiu, se arată într-un comunicat de presă emis vineri de ITPF Giurgiu, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
02 feb. 2018, 13:24
Un migrant irakian, depistat într-un parc din Giurgiu

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale şi astfel au observat în zona unui parc din municipiul Giurgiu o persoană de sex masculin care nu vorbea limba română. Persoana a fost dusă la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a constatat că nu deţine niciun document de identitate, acesta declarând că este cetăţeanul irakian D.O.M., în vârstă de 23 de ani şi dorea să ajungă într-o ţară din Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul ITPF Giurgiu.

Ca urmare a celor constatate, „persoana în cauză a fost predată lucrătorilor din cadrul Biroului de Imigrări Giurgiu”.

În cauză, cercetările continuă, la finalizare urmând a fi luate măsurile ce se impun.

Menţionăm faptul că, în ultima săptămână, alţi opt cetăţeni irakieni – care se deplasau pe jos pe DN 5 Giurgiu-Bucureşti ori încercau să taie prelata unor automarfare cu intenţia de a ajunge în Capitală – au fost prinşi de poliţişti.