Un miliardar a retras 10 milioane de dolari din bancă doar pentru a se uita la ei

Miliardarul nigerian Aliko Dangote, cel mai bogat african, a declarat la un forum organizat în Coasta de Fildeş, sâmbătă, că a retras cândva 10 milioane de dolari de la bancă doar pentru a se uita la banii respectivi şi a înţelege că într-adevăr este bogat şi nu are doar nişte numere pe hârtie, relatează AFP.

RomaniaTV.net
07 apr. 2019, 09:05
Un miliardar a retras 10 milioane de dolari din bancă doar pentru a se uita la ei

„Când eşti tânăr, primul milion este important, dar apoi numerele nu mai înseamnă prea mult. Într-o zi, am scos 10 milioane din cont, am pus banii în maşină şi i-am dus acasă, în camera mea. M-am uitat la ei şi m-am gândit: ‘Acum cred că am bani’, iar a doua zi i-am dus înapoi la bancă”, a spus Dangote la forumul din Abidjan.

Dangote, care deţine mai multe companii, fiind implicat între altele în domeniul alimentar, în construcţii şi telecomunicaţii, a precizat că pentru viitorul Africii sectoarele cu cel mai mare potenţial sunt agricultura şi tehnologiile noi. El i-a sfătuit însă pe tinerii antreprenori să nu se lase purtaţi de val după primul succes.

Aliko Dangote a precizat că regretă faptul că problemele administrative pun piedici dezvăltării afacerilor în Africa. El a dat şi un exemplu, vorbind despre dificultăţile companiei sale producătoare de ciment în privinţa exportului de marfă pe o distanţă de doar 40 de kilometri, de la fabricile din Nigeria către Benin. Benin a importat astfel ciment mai scump din China, a subliniat miliardarul.