Un miliardar german a inventat propriul vaccin anti-Covid. Zeci de persoane au fost injectate, înainte ca poliţia să intervină

Zeci de oameni așteptau la coadă pentru un ser necunoscut și neautorizat descrisă ca un vaccin anti-COVID-19, în orașul german Lübeck. Aproximativ 50 de injecţii au fost administrate înainte ca poliția să intervină.

29 nov. 2021, 11:33
Un miliardar german a inventat propriul vaccin anti-Covid. Zeci de persoane au fost injectate, înainte ca poliţia să intervină

Poliția germană a fost nevoită să închidă sâmbătă un eveniment neautorizat care se declara centru de vaccinare, după ce un medic a început să administreze un vaccin împotriva COVID-19 pe care l-a inventat el însuși, a informat presa germană.

Serul, care a fost dezvoltat fără nicio recunoaștere oficială, a fost administrat ca un impuls de vaccinare pe aeroportul Lübeck din nordul Germaniei. Poliția a spus că aproximativ 50 de persoane ar fi fost injectate, în timp ce peste 200 de persoane mai erau la coadă când au apărut autoritățile. Poliţia au confiscat serul, seringile și listele de înregistrare a celor care fuseseră deja vaccinați în acea zi, precum și datele personale ale celor prezenți.

Citeşte şi Prima țară care și-a vaccinat populația cu cel puțin o doză. „90,1% a fost imunizată cu schemă completă”

Aeroportul din Lübeck îi aparține miliardarului german Winfried Stöcker. Bărbatul este antreprenor și are un doctorat în medicină. El a devenit faimos în luna martie, când a vorbit pentru revista Der Spiegel despre vaccinul său împotriva Covid.

Stöcker și-a dezvoltat acest vaccin fără nicio cooperare cu autoritățile de reglementare şi l-a testat pe el însuși și pe aproximativ 100 de voluntari. Apoi a susținut că vaccinul său are eficienţă de 97% și ar putea fi reprodus în cantități mari, dar imediat el a trebuit să se confrunte cu mai multe acuzații penale. De altfel, virusologii de top descriu vaccinurile lui Stöcker drept „experimente umane inacceptabile”, scrie Deutsche Welle.

Citeşte şi Medicul Alexandru Rafila, despre introducerea certificatului verde COVID. „A părut o măsură coercitivă. Nu pot să introduc o măsură care să forţeze vaccinarea şi să declar public că vaccinarea nu e obligatorie”