Prima țară care și-a vaccinat populația cu cel puțin o doză. „90,1% a fost imunizată cu schemă completă”

Emiratele Arabe este prima țară unde toată populația s-a vaccinat cu cel puțin prima doză a serului anti-Covid.

27 nov. 2021, 17:48
Prima țară care și-a vaccinat populația cu cel puțin o doză. „90,1% a fost imunizată cu schemă completă”

Emiratele Arabe este prima țară unde toți cetățenii au primit cel puțin prima doză a serului anti-Covid.

Aproape 22 de milioane de doze din vaccinul anti-Covid au fost administrate, “100% din populaţia eligibilă a primit cel puțin o doză” şi “90,1% a fost vaccinată cu schemă completă”, au adăugat vineri reprezentanţii ministerului Sănătății din Emiratele Arabe.

OMS face un îndemn neobişnuit pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID. Toate persoanele nevaccinate ”trebuie căutate şi convinse să se imunizeze”

În Emirate cetățenii sunt eligibili pentru vaccinul anti-Covid începând cu vârsta de trei ani. În Emirate trăiesc proximativ 10 milioane de persoane, printre care se află și mulți emigranți.

Anunțul a fost făcut vineri, de către ministrul Sănătății, în contextul răspândirii unei noi variante de Sars-Cov-2, provenită din Africa, despre care se crede că este mai contagioasă decât Delta.

Emiratele Arabe Unite precum și alte țări din întreaga lume şi-au închis graniţele pentru călătorii din ţările situate în sudul Africii, relatează stirileprotv.ro.

Emiratele Arabe. Persoanele neimunizate vor avea acces interzis în unele locuri şi la anumite servicii

Emiratele Arabe Unite au avertizat că ar putea impune restricţii persoanelor care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19. Autorităţile de la Abu Dhabi a extins campania la cei cu vârsta peste 16 ani şi au anunţat că a vaccinat un procent de aproximativ 65% din populaţia eligibilă.

Noua tulpină din Africa a fost depistată în Israel, una dintre ţările cu cea mai mare rată de vaccinare

„Se iau în considerare măsuri stricte pentru a restricţiona circulaţia persoanelor neimunizate şi pentru a pune în aplicare măsuri preventive, cum ar fi interzicerea intrării în unele locuri şi accesul la anumite servicii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţională de Gestionare a Crizelor şi Dezastrelor (NCEMA), Saif Al Dhaheri, citat de Bloomberg. Totodată, el îndeamnă populaţia să se prezintă în număr mai mare la centrele de vaccinare, avertizând: „Ezitarea dvs. de astăzi este un obstacol în calea obiectivelor noastre, ea pune în pericol familia, prietenii şi comunitatea”.

Emiratele Arabe Unite au înregistrat marţi 1.903 de noi infecţii, ajungând la 500.860 de cazuri, cu 1.559 de decese. Ţara se numără printre cele cu cele mai rapide programe de vaccinare COVID-19 din lume. Recent a fost introdus pe piaţă vaccinul Pfizer-BioNTech, pe lângă vaccinul Sinopharm din China, a afirmat miercuri autoritatea de sănătate a emiratului.

Emiratele Arabe Unite, ţară cu 10 milioane de locuitori a lansat programul de imunizare spre sfârşitul anului trecut, după ce a aprobat vaccinul producătorului chinez Sinopharm pentru lucrătorii medicali din prima linie şi oficialii guvernamentali, decizie luată încă din luna septembrie.