Un miliardar pe care DNA vrea să îl aresteze este partener de afaceri cu ginerele lui Donald Trump

Un miliardar pe care DNA vrea să îl aresteze este în relaţii bune cu ginerele preşedintelui american. New york times scrie ca Ginerele lui Donald Trump a investit peste 190 de milioane de dolari în clădiri de apartamente cu ajutorul lui Benny Steinmetz, un om de afaceri israelian pentru care DNA a cerut arestarea preventiva.

RomaniaTV.net
01 mai 2017, 11:02
Un miliardar pe care DNA vrea să îl aresteze este partener de afaceri cu ginerele lui Donald Trump

Miliardarul Benjamin „Benny“ Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi Shimon Shevez, fost şef de cabinet al lui Yizhac Rabin, apar în dosarul Fermei Bănesa și DNA a cerut arestarea lor, dar aceștia nu au venit în România.

Oamenii de afaceri israelieni Silberstein Tal, Shimon Shevez si Benny Steinmetz au contribuit cu bani pentru ca printul Paul sa poata primi un avans, din partea lui Remus Truica, pentru a accepta sa isi cesioneze drepturile, sustin procurorii DNA, in dosarul Ferma Băneasa.

Jared Kushner, ginerele lui Trump, a apelat la un partener străin pentru a plăti avansul, a cărui identitate este protejată de companii offshore. New York Times dezvăluie că banii au venit de la un membru al familiei Steinmetz, care şi-a construit averea din comerţul cu diamante în Israel.

Cea mai importantă țintă a lui Steinmetz, a cărei avere se ridică la 3,5 miliarde de dolari, o reprezintă aurul din Apuseni, în special cel de la Roșia Montană. El, împreună cu oamenii de afaceri americani Seth Klarman şi John Paulson controlează compania Gabriel Resources.

Un purtător de cuvânt al companiei Kushner ai ginerelui lui Trump și câțiva reprezentanți ai lui Steinmetz au precizat pentru New York Times că Raz Seinmetz, în vârstă de 53 de ani, se afla în spatele tranzacțiilor lui Jared Kushner .Unchiul său, și cea mai proeminentă figură a familiei, este miliardarul Benny Steinmetz, care este anchetat de autoritățile de aplicare a legii din patru țări. În Statele Unite, procurorii federali investighează dacă reprezentanții firmei sale au mituit oficialități guvernamentale în Guineea pentru a obține o concesiune minieră de miliarde de dolari. În Israel, domnul Steinmetz a fost reținut în decembrie și a fost interogat într-o investigație de mită și spălare de bani. În Elveția și Guineea, procurorii au efectuat anchete similare.

Compania ginerelui lui Trump a făcut achiziții de circa 7 miliarde de dolari în ultimul deceniu, mare parte din bani fiind primiți de la parteneri străini a căror identitate este cunoscută. Luna trecuta, compania sa a anuntat ca a incheiat discutiile cu Anbang Insurance Group, o firma financiara chineza legata de membrii conducerii Partidului Comunist. Acordul dezvăluit pentru prima oară de New York Times a ridicat întrebări din cauza condițiilor sale favorabile pentru Kushner.

Benny Steinmetz și-a extins interesele de afaceri în oțel, aur, nichel, petrol și minereu de fier și a construit un imperiu mondial imobiliar, cu proprietăți inclusiv în Londra, New York și Sankt Petersburg. Acum două decenii, el s-a orientat către Rusia devenind un investitor timpuriu în întreprinderile de stat privatizate, în calitate de cofondator al fondului de hedging Hermitage Capital.