Un militant rus, condamnat la închisoare pentru că l-a scuipat pe Putin

Un militant din cadrul opoziţiei ruse a fost condamnat, miercuri, la 15 zile de închisoare pentru că a scuipat pe un portret al preşedintelui Vladimir Putin în cursul unei manifestaţii la Ceboksari (Volga), a anunţat o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care l-a apărat, relatează AFP.

RomaniaTV.net
30 mai 2012, 17:43
Un militant rus, condamnat la închisoare pentru că l-a scuipat pe Putin

În vârstă de 20 de ani şi militant al mişcării de opoziţie Cealaltă Rusie, „Dmitri Karuev a fost condamnat la o pedeapsă de 15 zile de închisoare de către Tribunalul numărul 6 din Ceboksari, care l-a găsit vinovat de tulburarea uşoară a ordinii publice”, anunţă ONG-ul regional „Şcit i Meci”(Sabia şi scutul) pe site-ul său.

Infracţiunea în acest caz a constat într-o „scuipare demonstrativă pe portretul lui Putin” în cursul unei manifestaţii, pe 6 ami, cu o zi înainte de învestirea ca preşedinte al Rusiei a fostului agent KGB, precizează ONG-ul.

„La tribunal, apărarea a subliniat că, prin acest gest, militantul a vrut să îşi exprime sentimentul personal faţă de persoana reprezentată în portret şi nu avea deloc ca obiectiv o tulburare a ordinii publice. Însă judecătorul nu a acceptat aceste argumente”, continuă organizaţia.

Avocaţii apărării au făcut apel împotriva acestei condamnări, potrivit aceleiaşi surse.