Un militant rus, condamnat la închisoare pentru că l-a scuipat pe Putin

Publicat: Miercuri, 30 Mai 2012 20:43 // Actualizat: Miercuri, 30 Mai 2012 20:43 // Sursa: Mediafax

Un militant din cadrul opoziţiei ruse a fost condamnat, miercuri, la 15 zile de închisoare pentru că a scuipat pe un portret al preşedintelui Vladimir Putin în cursul unei manifestaţii la Ceboksari (Volga), a anunţat o organizaţie nonguvernamentală (ONG) care l-a apărat, relatează AFP.

Foto: tvlitoral.ro

În vârstă de 20 de ani şi militant al mişcării de opoziţie Cealaltă Rusie, "Dmitri Karuev a fost condamnat la o pedeapsă de 15 zile de închisoare de către Tribunalul numărul 6 din Ceboksari, care l-a găsit vinovat de tulburarea uşoară a ordinii publice", anunţă ONG-ul regional "Şcit i Meci"(Sabia şi scutul) pe site-ul său.

Infracţiunea în acest caz a constat într-o "scuipare demonstrativă pe portretul lui Putin" în cursul unei manifestaţii, pe 6 ami, cu o zi înainte de învestirea ca preşedinte al Rusiei a fostului agent KGB, precizează ONG-ul.

"La tribunal, apărarea a subliniat că, prin acest gest, militantul a vrut să îşi exprime sentimentul personal faţă de persoana reprezentată în portret şi nu avea deloc ca obiectiv o tulburare a ordinii publice. Însă judecătorul nu a acceptat aceste argumente", continuă organizaţia.

Avocaţii apărării au făcut apel împotriva acestei condamnări, potrivit aceleiaşi surse.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
militant rus închisoare scuipat portret Putin Valdimir Putin
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -2 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H