Militar transportat la un spital din Capitală, după ce s-a curentat în staţia CFR Chiajna

Un militar din cadrul Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer ''Nicolae Dăscălescu'' s-a curentat, vineri, în jurul orei 18.00, în stația CFR Chiajna, informează MApN printr-un comunicat de presă.

08 mai 2015, 19:31
Militar transportat la un spital din Capitală, după ce s-a curentat în staţia CFR Chiajna

Potrivit sursei citate, militarul, care a suferit arsuri în zona mâinii și piciorului stâng, este conștient și în stare stabilă, fiind transportat la un spital din Capitală pentru investigații medicale și tratament de specialitate.

”Sublocotenentul Lucian Enache îndeplinea funcția de șef al dispozitivului însărcinat cu paza unui transport de tehnică militară, pe calea ferată. Pe timpul staționării în stația Chiajna, ofițerul a executat o verificare la tehnica îmbarcată, în apropierea liniei de înaltă tensiune, fiind surprins de descărcarea unui arc electric. Echipaje ale ISU București-Ilfov au intervenit în scurt timp și i-au acordat primul ajutor. Militarii transportau tehnica de rachete sol-aer către Poligonul de trageri de la Capu Midia, pentru a participa la un exercițiu de antrenament cu trageri de luptă. O comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene se află la fața locului pentru a cerceta cauzele producerii evenimentului”, precizează MApN.