Un militar român a fost rănit în Afganistan, într-un atac al talibanilor

Sergentul Marian Nicula, din Batalionul 495 Manevră, aflat în misiune în Provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit, marţi seară, în urma unui schimb de focuri cu un grup de insurgenţi, suferind un traumatism la ochiul stâng, urmând să fie evacuat la un spital din Germania, informează MApN.

RomaniaTV.net
26 oct. 2011, 16:15
Un militar român a fost rănit în Afganistan, într-un atac al talibanilor

„În seara zilei de marţi, 25 octombrie, sergentul Marian Nicula, din Batalionul 495 Manevră, aflat în misiune în Provincia Zabul din Afganistan, a fost rănit în urma unui schimb de focuri dintre o patrulă românească şi insurgenţi. Subofiţerul a suferit un traumatism la ochiul stâng, nefiindu-i pusă în pericol viaţa. Sergentul Nicula a fost transportat la spitalul militar din Kandahar, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, urmând să fie evacuat la spitalul militar din Landstuhl (Germania) pentru tratament oftalmologic de specialitate”, se arată într-un comunicat al MApN remis, miercuri, ageţiei MEDIAFAX.

Ministerul precizează că ministrul Apărării, Gabriel Oprea, şi conducerea Armatei urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a sergentului Nicula.

Colonelul american Blake Ortner, comandantul unităţilor mixte din provincia Zabul, a anunţat, potrivit publicaţiei Stars and Stripes, că un militar român a fost rănit într-un atac care a vizat, marţi, o bază a coaliţiei din provincia afgană Zabul.

Potrivit lui Ortner, comandantul unităţilor mixte din provincia Zabul, insurgenţii talibani au lansat marţi o serie de atacuri împotriva unor baze afgane şi ale coaliţiei din această zonă.

Oficialul militar american a declarat că un militar român a fost rănit într-unul dintre atacuri, precizând că viaţa acestuia nu este în pericol.

Colonelul Blake Ortner a precizat că atacurile insurgenţilor nu au provocat daune semnificative, subliniind că talibanii încearcă să dea dovadă de forţă înainte de a diminua frecvenţa operaţiunilor în perioada iernii. Site-uri ale talibanilor au relatat că în atacurile de marţi a fost distrus un tanc al coaliţiei, la un punct de control.