Un ministru avertizează: nu va fi bine, va avea un efect rău pentru economie

Un Brexit fără acord ar submina economia britanică şi ar pune în pericol coeziunea Regatului Unit, a avertizat joi ministrul de finanţe britanic Philip Hammond, care a anunţat că va vota împotriva guvernului în cazul unei moţiuni de cenzură dacă viitorul prim-ministru ar continua demersurile pentru un Brexit fără acord, potrivit Reuters.

30 mai 2019, 07:40
Un ministru avertizează: nu va fi bine, va avea un efect rău pentru economie

”Trebuie să renunţăm la perspectiva unei ieşiri (din Uniunea Europeană) fără acord. Ieşirea fără niciun acord ar avea un efect rău asupra economiei”, a declarat Hammond pentru BBC. ”Nu sunt sigur că oamenii au înţeles ce risc ne asumăm, nu doar legat de economie, dar şi de viitorul iubitului nostru Regat Unit dacă ieşim fără un acord. Opinia mea personală este că nu va fi bine, nu va fi OK”, a spus Hammond, care în trecut a fost şi ministru de externe.

El a precizat că va vota împotriva guvernului în cazul unei moţiuni de cenzură dacă viitorul prim-ministru ar continua demersurile pentru un Brexit fără acord, informează Agerpres.

Şefa executivului britanic Theresa May a anunţat vineri că va demisiona în data de 7 iunie, cedând astfel apelurilor venite din partea formaţiunii sale politice, Partidul Conservator, de a face loc unui nou lider care să încerce să depăşească impasul privind ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Citeşte şi Ministru britanic, candidat la funcţia de Prim Ministru: un Brexit fără acord nu este opţiunea pentru viitorul premier

Mai mulţi candidaţi la succesiunea Theresei May au declarat că Regatul Unit trebuie să părăsească Uniunea Europeană la finalul lunii octombrie cu sau fără acord, ceea ce sporeşte riscul ca opoziţia laburistă să înainteze o moţiune de cenzură, potrivit Agerpres.

”Sunt în parlament de 22 de ani şi nici măcar o singură dată nu am votat contra Partidului Conservator, aşa că nu este ceva ce aş face uşor sau plin de entuziasm. Dar spun foarte clar că interesul naţional depăşeşte interesul partidului. Dacă voi fi pus în faţa unei alegeri dificile voi acţiona în ceea ce cred că este interesul suprem al ţării”, a adăugat Philip Hammond.

În cursa pentru preşedinţia Partidului Conservator şi, implicit, pentru postul de prim-ministru al Regatului Unit s-au înscris fostul ministru de externe şi fostul primar al Londrei Boris Johnson, ministrul mediului Michael Gove, fostul ministru pentru Brexit Dominic Raab, fostul ministru pentru relaţia cu parlamentul Andrea Leadsom, actualul ministru de externe Jeremy Hunt, ministrul pentru relaţii internaţionale Rory Stewart, ministrul de interne Sajid Javid, actualul ministru pentru Brexit James Cleverly, ministrul sănătăţii Matt Hancock, ministrul muncii Esther McVey şi ministrul locuinţelor Kit Malthouse.


loading...
Partenerii noștri