Un ministru olandez cere modificarea legislaţiei europene pentru a restrânge imigraţia dinspre Est

Ministrul olandez pentru Afaceri Sociale, Lodewijk Asscher, a cerut sâmbătă modificarea legislaţiei europene pentru a combate ceea ce el numeşte excesul de libertate de mişcare de care profită imigranţii est-europeni şi pentru a gestiona mai bine problemele ridicate de sosirea acestora, relatează agenţia EFE, citând un articol publicat de acesta în cotidianul "De Volkskrant", semnat şi de ziaristul britanic David Goodheart.

RomaniaTV.net
17 aug. 2013, 17:03
Un ministru olandez cere modificarea legislaţiei europene pentru a restrânge imigraţia dinspre Est

În opinia ministrului olandez, imigraţia est-europeană în ţări precum Olanda sau Marea Britanie are „efecte nocive” pentru cetăţenii cei mai săraci şi mai puţin educaţi ai acestor ţări, pentru că ei îşi văd ameninţate locurile de muncă ce le-ar putea fi luate de est-europenii care acceptă salarii mult mai mici, informează Agerpres.

„Trebuie să reflectăm cum putem proteja poziţia acestui grup vulnerabil fără să încălcăm principiile nediscriminării”, a precizat oficialul, membru al partidului laburist olandez. El susţine că, în Olanda, 12% dintre lucrătorii agricoli şi 7% dintre cei angajaţi în sectorul serviciilor provin din Europa Centrală şi de Est. El consideră că, dacă situaţia nu va fi analizată cu seriozitate, s-ar putea ajunge la creşterea tensiunilor în ţară şi la o sporire a sentimentelor de ură faţă de străini.

Lodewijk Asscher este de părere că UE a eşuat în combaterea efectelor negative ale libertăţii de circulaţie în spaţiul comunitar, iar această problemă ar trebui înscrisă printre priorităţile agendei europene. „Dacă dorim să beneficiem de avantajele liberei circulaţii a persoanelor, atunci trebuie să fim pregătiţi să combatem efectele negative”, conchide politicianul olandez.