Un ministru rus cere UE să renunţe la sancţiunile împotriva Rusiei. În caz contrar, Moscova ia măsuri similare

Adjunctul ministrului de externe rus, Aleksei Meşkov, a cerut Uniunii Europene să ridice sancţiunile împotriva Rusiei din cauza conflictului ucrainean, promiţând să renunţe la contramăsurile adoptate, informează sâmbătă agenţia rusă Interfax, citată de Reuters, citată de Agerpres.

29 nov. 2014, 11:02
Un ministru rus cere UE să renunţe la sancţiunile împotriva Rusiei. În caz contrar, Moscova ia măsuri similare

Moscova a interzis în august importul majorităţii produselor alimentare occidentale, în valoare de 9 miliarde de dolari pe an, în replică la sancţiunile SUA şi UE din cauza rolului jucat de Rusia în Ucraina.

„Nu aşteptăm nimic de la partenerii noştri europeni. Singurul lucru pe care îl aşteptăm de la ei este să părăsească drumul lipsit de sens al spiralei sancţiunilor şi să păşească pe calea ridicării sancţiunilor şi a renunţării la liste negre. Asta ne-ar permite să renunţăm la listele noastre” de sancţiuni, a declarat Meşkov.

Citeşte şi Merkel a hotărât: SANCŢIUNILE împotriva Rusiei sunt INEVITABILE

Anterior în această săptămână, ministrul de finanţe Anton Siluanov a declarat că scăderea preţului la petrol şi sancţiunile financiare occidentale vor costa Rusia anual circa 130-140 de miliarde de dolari anual, ceea ce reprezintă circa 7% din economia sa.

Meşkov evaluează pierderile provocate de sancţiunile UE la 50 de miliarde de euro anul viitor, adăugând că comerţul dintre UE şi Rusia s-a redus cu procente din două cifre în cazul anumitor produse.