Un minor a sunat la 112 şi şi-a dat mama pe mâna poliţiei pentru că-l bătea

Un băiat de 15 ani din judeţul Suceava a fugit de acasă din cauza bătăilor pe care le primea de la mama lui. Înainte de asta, el a sunat la 112 şi a reclamat-o pe femeie că l-a lovit cu palmele şi picioarele. Femeia se apără şi spune că băiatul ei are probleme psihice.

21 sept. 2013, 06:02
Un minor a sunat la 112 şi şi-a dat mama pe mâna poliţiei pentru că-l bătea

Incindetul s-a petrecut în oraşul Salcea. Scandalul ar fi pornit după ce băiatul a întârziat acasă după şcoală, potrivit România TV. Mama s-a enervat şi l-a luat la bătaie. Copilul a reuşit să fugă şi s-a dus la o vecină de unde a chemat Poliţia.

Mama copilului spune însă că nu l-a bătut, că băiatul are probleme psihice şi că a rămas traumatizat după divorţul de tatăl lui. „Nu are semne de violenţă copilul meu. A rămas cu stres de la taică-su. Îşi bate joc poliţia, doar am spus la poliţie că e copilul bolnav. Eu am grijă de copil”, a spus mama acestuia.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. „Copilul prezenta urme vizibile de violenţă pe corp şi era vizibil afectat emoţional, tocmai de aceea a fost internat la centrul de servicii comunitare Suceava. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală pe numele mamei sub aspectul infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Cazul a intrat şi în atenţia Protecţiei Copilului. „Colegii de la serviciul urgenţe au luat legătura cu primăria, au solicitat o anchetă socială. Se vor deplasa şi la mama acasă”, a spus purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Suceava, Nicolae Daneliuc.

După ancheta socială, inspectorii de la Protecţia Copilului Suceava vor decide soarta copilului.