Un MISTER ANITC bizar a fost elucidat. Motivul pentru care Tutankhamon a fost îngropat cu PENISUL în erecţie

Un mister antic al faraonului Tutankhamon a ridicat semne de întrebare cercetătorilor încă din anul 1923 când a fost descoperită mumia. Astfel, el a fost îngropat având penisul în erecţie, fără inimă şi acoperit de uleiuri negre care să îl facă să semene cu zeul Osiris.

06 ian. 2014, 10:30
Un MISTER ANITC bizar a fost elucidat. Motivul pentru care Tutankhamon a fost îngropat cu PENISUL în erecţie

Faraonul Tutankhamon, considerat cea mai faimoasă mumie din lume, a fost îngropat cu penisul ridicat la un unghi de 90 de grade. Un studiu recent explică că acest lucru a fost făcut cu scopul de a înăbuşi o revoluţie religioasă iniţiată de tatăl său, potrivit The Independent.

Citeşte şi Misterul morţii lui Tutankhamon a fost rezolvat. Cum a murit cel mai cunoscut faraon

Un profesor a argumentat că procesul inedit de îngropare a fost o încercare de a-l face să semene cu zeul Osiris, zeul vieţii de apoi, încercând astfel să contracareze încercarea regelui Akhenaton de a trece la o religie monoteistă care voia să impună cultul Aten în timpul domniei sale.

Chiar şi aşa, fiul său, Tutankhamon, a fost împotriva monoteismului, motiv pentru care atunci când a venit la putere, el a încercat să reinstaureze religia tradiţională care presupunea venerarea mai multor zei,a cesta fiind şi motivul pentru care preoţii au ales să îl îngroape cu penisul în erecţie. Inedit este faptul că această parte a corpului a fost ruptă şi furată atunci când a fost descoperit mormântul.

Citeşte şi Arheologii au rămas ca la dentist: Povestea MUMIEI care a îmbătrânit 300 de ANI într-o SINGURĂ ZI FOTO

Pe lângă poziţia organului genital, mumia lui Tutankhamon prezintă şi alte trăsături neobişnuite. Astfel, corpul şi sarcofagul lui erau acoperite cu un strat gros de răşini şi uleiuri pentru a-l face pe faraon să se asemene şi mai mult cu zeul Osiris. Mai mult, faraonul a fost îngropat fără inimă.