Un mister bine păstrat: De ce şi-a ascuns Vladimir Putin fiicele GALERIE FOTO

Viaţa privată a preşedintelui rus Vladimir Putin este încă un secret bine păstrat. Se ştie doar că are două fiice, Maria, în vârstă de 30 de ani şi Katerina, de 29 de ani, că a divorţat de soţia lui, Liudmila, mama fiicelor lui. Mai nou, se zvoneşte că actualul lider de la Kremlin ar fi devenit tată pentru a treia oară, în urma unei presupuse relaţii amoroase cu fosta gimnastă olimpică Alina Kabaeva.

05 dec. 2015, 11:01

Maria şi Katerina s-au născut în vremea când tatăl lor era ofiţer în KGB – principalul serviciu de securitate al Uniunii Sovietice. Fiicele lui Putin – „lumina ochilor lui” – cum îi place să le alinte, s-au născut la Dresda, în fosta Germanie de Est (RDG).

Katerina, nu se ştie din ce motiv, poartă numele de familie al bunicii ei, Tikhonova şi este căsătorită cu Kirill Şamalov, fiul lui Nikolai, un prieten din copilărie al lui Putin şi acţionar la cea mai mare bancă rusă, „Rossiya”. Katerina şi soţul ei deţin împreună acţionariatul întreprinderii petrochimice Sibur Holdings în valoare de 2,83 de miliarde de dolari. Cuplul mai posedă o reşedinţă de lux la Biaritz, în valoare de 5,24 de milioane de dolari.

Director la Innopraktika

Licenţiată în Ştiinţe Mecanice şi Matematică la Universitatea de stat din Moscova, Katerina a fost numită rector-adjunct în martie, 2015. Ea a publicat o serie de lucrări ştiinţifice şi face parte din conducerea a două fundaţii. Împreună cu soţul coordonează „Innopraktika” – o iniţiativă destinată susţinerii oamenilor de ştiinţă în activitatea lor.

Maria, sora Katerinei, a studiat la universitatea de Stat din Moscova, ca şi sora ei  şi s-a căsătorit cu un om de afaceri olandez. În prezent, numele ei este Maria Faasen. Jurnaliştii care au încercat să afle mai multe despre ea nu au avut succes, Maria refuzând să povestească presei despre viaţa ei. Şi persoanele apropiate din cercul Mariei au refuzat se feresc să facă dezvăluiri despre ea.

Putin, o dulceaţă de tătic

Purtătorul de cuvânt al Guvernului rus, Dmitri Peskov, a încercat în câteva ocazii să combată o serie de zvonuri referitoare la familia şefului statului şi, mai ales, la fiicele acestuia. „În ultimul timp au apărut tot felul de zvonuri despre familia preşedintelui Putin, mai ales despre fiicele lui. Dar partea informaţiilor plauzibile este extrem de subţire”, a spus Peskov.

Putin însuşi a mai povestit câte ceva despre viaţa lui în ocazii rarisime. El a spus că provine dintr-o familie modestă, că a avut o existenţă normală şi că duce în continuare o viaţă normală.

Fosta lui soţie, Liudmila – mama celor două fiice ale cuplului – a spus despre el că a fost întotdeauna mândru de fetele lui. „Niciun părinte nu şi-a iubit copiii aşa cum le-a iubit el. Le răsfăţa tot timpul, iar eu eram care care trebuia să le pedepsească”, a mai spus ea.

Cu toate acestea, Putin a divorţat de ea după 29 de ani de căsnicie. Acesta a fost însă un subiect „fierbinte” pentru presă şi prilej de speculaţii pentru clavetitori. În ultima vreme, cel mai controversat zvon despre Putin este că preşedintele rus ar avea încă un copil – sau chiar doi – dintr-o presupusă relaţie amoroasă cu gimnasta olimpică Alina Kabaieva.

Cel mai bogat om din lume

Despre Putin circulă zvonuri nu numai despre familia sa, ci şi despre averea liderului de la Kremlin. Potrivit unor experţi, între care şi omul de afaceri şi expert în finanţe Bill Browder, Vladimir Putin ar fi, nici mai mult, nici mai puţin, cel mai bogat om de pe planetă.

Averea lui Putin ar fi fost estimată la peste 200 de miliarde de dolari, Putin întrecându-l astfel pe Bill Gates, care are o avere de 78,6 miliarde de dolari. Se spune că Putin mai deţine şi un palat pe malul Mării Negre.