Vântul a făcut ravagii la Sinaia. Un molid de 20 de metri a căzut peste o casă VIDEO

Un brad înalt de 20 de metri a căzut peste o casă din Sinaia, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Vântul puternic a dezrădăcinat molidul, acesta avariind  imobilul, monument istoric, dar şi o a doua locuinţă. În cădere, copacul a avariat iluminatul public din zonă.

RomaniaTV.net
03 mart. 2012, 10:10
Vântul a făcut ravagii la Sinaia. Un molid de 20 de metri a căzut peste o casă VIDEO

Copacul a distrus un perete al casei şi o parte din acoperiş. O femeie în vârstă, care locuieşte la etajul afectat în urma căderii pomului, a fost evacuată.

„Nu sunt pagube majore. Clădirea este un monument istoric. Din cauza vântului foarte puternic, un molid a căzut peste casă. Un perete al imobilului şi o parte din acoperiş au fost distruse. O vom ajuta pe femeie să repare casa”, a delarat la România TV primarului oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

Molidul doborât de vânt a avariat şi o altă casă, distrugând geamul unui balcon.

În cădere, molidul a avariat şi firele electrice, astfel că zona veche a oraşului Sinaia a rămas fără energie electrică timp de aproximativ cinci ore.

Vântul bate cu putere, sâmbătă, pe Valea Prahovei, astfel încât instalaţiile de transport pe cablu din staţiunile montane nu au putut fi pornite.

Pe platoul Bucegi vizibilitatea este redusă din cauza viscolului, iar salvamontiştii le reamintesc turiştilor că în această perioadă toate traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.