Un mort şi cinci răniţi, între care trei copii, într-un accident rutier petrecut în judeţul Gorj

O persoană a murit şi cinci au fost rănite, între care trei copii cu vârste cuprinse între doi şi şase ani, într-un accident petrecut, vineri dimineaţă, în Gorj, după ce şoferul unei maşini a pierdut controlul volanului înt-o curbă extrem de periculoasă, iar autoturismul s-a izbit de un cap de pod.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 08:18
Un mort şi cinci răniţi, între care trei copii, într-un accident rutier petrecut în judeţul Gorj

Accidentul s-a petrecut în localitatea gorjeană Peşteana, pe drumul european 79, care face legătura între Craiova şi Târgu Jiu, într-o curbă extrem de periculoasă, semnalizată corespunzător, persoana decedată fiind mama conducătorului auto care a provocat accidentul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, subcomisar Daniel Tică, bărbatul de 27 de ani a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de un cap de pod aflat chiar în curba respectivă, în urma impactului bucăţi de ciment din pod fiind proiectate într-un gard de beton, care a fost, de asemenea, distrus parţial.

Autoturismul, înmatriculat în Bulgaria, a rămas „înfipt” în capul de pod, localnicii treziţi la ora 2.00 de impactul deosebit de puternic fiind nevoiţi să spargă geamurile autoturismului pentru a-i scoate pe răniţi afară. Doi dintre copii fuseseră proiectaţi deja prin geam şi se aflau pe jos în momentul în care au venit cinci ambulanţe pentru a prelua răniţii.

Dr. Claudia Popescu, de la Ambulanţa Gorj, a declarat că pentru mama şoferului medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. „Pacienta respectivă era în stop cardio-respirator încă din momentul în care echipajul a ajuns la faţa locului. I-am făcut manevre de resuscitare, dar fără rezultat. Dumneaei avea traumatisme severe în zona capului şi la gât pentru că, probabil, nu purtase centura de siguranţă, întrucât pe corp nu exista amprenta care trebuia să rămână după impact într-o astfel de situaţie”, a precizat dr. Popescu.

Cei cinci răniţi au fost transportaţi, mai întâi, la spitalul din Rovinari, pentru a fi stabilizaţi, iar apoi au fost aduşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, băieţelul de patru ani şi mama acestuia fiind ulterior transferaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din Craiova.

Bărbatul aflat la volan le-a spus poliţiştilor care l-au testat cu fiola la spital că s-a urcat la volan după ce consumase „două pahare de vin”, rezultatul alcooltestului indicând o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool în sânge. Acesta a explicat producerea accidentului prin faptul că i-ar fi apărut brusc ceva în faţă, după care nu mai ştie ce s-a întâmplat.

Conducătorul auto va fi anchetat pentru ucidere din culpă şi pentru că a condus pe un drum public sub influenţa băuturilor alcoolice, el rămânând în continuare internat la spitalul din Târgu Jiu în continuare, alături de cele două fetiţe ale sale de doi şi şase ani.