Un mort şi un rănit grav după ce o maşină a fost lovită de tren în Dâmboviţa

O persoană a murit, marți, într-un accident produs, la Doicești, când o mașină al cărui șofer nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată a fost lovită de un tren, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

17 mai 2016, 13:30
Un mort şi un rănit grav după ce o maşină a fost lovită de tren în Dâmboviţa

Coliziune gravă în Dâmboviţa. Un accident feroviar s-a produs, la 17 mai, la Doicești, județul Dâmbovița. O mașină al cărui șofer nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată a fost lovită de un tren. O persoană a murit, iar alta a fost grav rănită.  „Accidentul s-a produs la trecerea de cale ferată de la Doicești. Șoferul autoturismului nu s-a asigurat, iar mașina a fost lovită de tren. În mașină erau două persoane, una a decedat, cealaltă este grav rănită”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae. La fața locului au ajuns mai multe ambulanțe.

Cele mai grave accidente de acest gen, produse în ultimii șapte ani, au avut loc la:

8 septembrie 2013 — 11 persoane au murit, printre care și doi copii, după ce o dubiță a fost lovită de un tren, în zona fabricii de medicamente Antibiotice din Iași, șoferul neasigurându-se în momentul trecerii peste linia de cale ferată, spre localitatea Uricani. 
8 septembrie 2012 — opt persoane au murit și alte două au fost grav rănite, la o trecere de cale ferată semnalizată, între localitățile Sfântu Gheorghe și Ozun, după ce trenul 4012, care circula pe ruta Târgu Mureș-Brașov, a lovit un tractor cu remorcă, în care se aflau între 15 și 20 de persoane, care fuseseră la muncă pe câmp. 
21 iunie 2011 — patru persoane au murit în zona Pasajului Muncel, din județul Iași, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit în plin de trenul rapid București — Suceava, întrucât șoferul mașinii nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. 
30 decembrie 2010 — patru persoane au murit, după ce un tren care circula pe ruta Dorohoi-Iași a izbit o mașină, la trecerea la nivel cu calea ferată, în dreptul comunei Albești din județul Botoșani. 
16 octombrie 2013 — 15 persoane au fost rănite, într-un accident feroviar produs între localitățile Monor și Vătava din județul Bistrița-Năsăud, în care au fost implicate un tren de marfă și o drezină. 
14 august 2009 — 14 persoane au decedat, iar alte două au fost grav rănite, după ce un microbuz a fost lovit de trenul Săgeata Albastră Brașov — Iași, în apropierea comunei Scânteia, din județul Iași. Vinovat de accident a fost șoferul microbuzului, care a decedat la spital. 
31 mai 2009 — șapte persoane au fost rănite, după ce un autocamion a intrat în coliziune cu o garnitură de tren de persoane, la o trecere de nivel de pe ruta Băile Călacea-Satchinez, provocând deraierea a două vagoane. Vinovat de producerea accidentului a fost șoferul vâlcean, care nu s-a asigurat la trecerea de nivel peste calea ferată.

Accidente feroviare produse în 2015-2016:

23 aprilie 2016 — un bărbat a decedat în comuna arădeană Șofronea, situată la 10 km de municipiul reședință de județ, după ce autoturismul său a fost lovit de o locomotivă la o trecere de nivel cu calea ferată. Aflat la volanul autoturismului personal, bărbatul, care se afla singur în autoturism, s-a angajat fără să se asigure în traversarea căii ferate Arad — Curtici, autoturismul fiind surprins de o locomotivă care se deplasa spre Arad. În urma coliziunii cu locomotiva, autoturismul a fost practic strivit, bărbatul rămânând prins între fiarele contorsionate. 
3 aprilie 2016 — un bărbat în vârstă de 35 de ani a decedat, după ce mașina în care se afla a fost lovită la o trecere de cale ferată din localitatea Cristian de un tren personal care face curse între Brașov și Zărnești. 
23 martie 2016 — o autocisternă încărcată cu gaz petrolier lichefiat a intrat în coliziune cu un tren de persoane, în zona Tunari, județul Ilfov, între localitățile Căciulați și Balotești, traficul rutier pe șoseaua de centură a Capitalei fiind oprit, la km 25, potrivit unei informări a Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române. De asemenea, a fost întreruptă și circulația feroviară. În tren se aflau circa 100 de călători, care nu au fost răniți. 
31 ianuarie 2016 — patru persoane au fost rănite într-un accident feroviar care a avut loc la pasajul dintre localitățile Pesac și Șandra, județul Timiș. Șoferul unui autoturism nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, iar mașina a fost surprinsă și izbită în plin de un tren personal. Una dintre cele patru persoane a necesitat descarcerarea, două prezentau traumatisme la nivelul coloanei vertebrale, una prezenta fracturi deschise la nivelul membrelor, iar cea de-a patra prezenta traumatisme la torace și pe corp. Acestea au fost preluate de echipajele de prim-ajutor prezente la fața locului și au fost transportate la spital. 
12 decembrie 2015 — patru persoane și-au pierdut viața, după ce mașina de taxi în care se aflau a fost lovită de un tren personal în cartierul Viișoara, din municipiul Bistrița. Accidentul s-a produs în jurul orei 4.00 dimineața, la trecerea la nivel cu calea ferată care duce spre blocurile sociale din cartierul Viișoara. Șoferul, în vârstă de 29 ani, nu s-a asigurat corespunzător la trecerea peste calea ferată, iar mașina, în care se aflau în total cinci persoane, a fost lovită în plin de trenul Regio care circula pe relația Bistrița — Cluj-Napoca. 
9 decembrie 2015 — trei persoane au murit și alta a fost grav rănită, într-un accident produs la trecerea de nivel cu calea ferată, pe DN73 A, între Râșnov și Zărnești. Mașina în care se aflau victimele a fost lovită de un tren de persoane, care se deplasa de la Brașov spre Zărnești. 
22 noiembrie 2015 — un șofer a murit, după ce nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, autoturismul său fiind lovit în plin de un tren în localitatea Trifești, județul Neamț, și a fost târât câțiva zeci de metri. 
8 octombrie 2015 — o persoană a decedat în urma unui accident produs în sectorul Punghina al DN 56 A, după ce un autotren s-a răsturnat. 
24 februarie 2015 — trenul Regio Satu Mare-Baia Mare a lovit, la trecerea de cale ferată din satul Săsar, o camionetă a unei firme de curierat, al cărei șofer a decedat. Mașina implicată în accident aparținea companiei de curierat DPD cu sucursală în municipiul Baia Mare. 
1 februarie 2015 — două vagoane ale unui tren, încărcate cu GPL, au deraiat, pe raza localității Halmeu, nefiind scurgeri de gaze. Vagoanele nu s-au răsturnat, doar au ieșit de pe șine. Autoritățile au izolat zona, pentru a preveni producerea vreunui eveniment nedorit. 
28 ianuarie 2015 — un tir încărcat cu zahăr a fost lovit de trenul rapid care circula pe ruta Viena-București, la trecerea la nivel cu calea ferată de la intrarea în municipiul Codlea. Nu au existat persoane rănite, însă tirul și locomotiva trenului au fost grav avariate. 
22 ianuarie 2015 — trei persoane au fost rănite, între care și o gravidă, după ce microbuzul în care se aflau a fost lovit de trenul Interregio Timișoara-Târgu Mureș, între localitățile Vucova și Chevereș.