Un muncitor a murit la o mină de uraniu din Suceava

Un angajat al exploatării miniere de uraniu Crucea a murit, marţi dimineaţă, în urma unei deflagraţii produse în mină, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava afirmând că explozia a fost una controlată.

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 06:48
Un muncitor a murit la o mină de uraniu din Suceava

„În data de 15 noiembrie 2011, la schimbul III, între orele 3.30 – 4.00, la mina Botuşana din cadrul Sucursalei Suceava, s-a produs un accident mortal, soldat cu o victimă. Împrejurările producerii accidentului, dupa primele constatări: surprinderea victimei de deflagraţia materialului exploziv din găurile de împuşcare din frontul de lucru”, se arată într-un comunicat emis de Compania Naţională a Uraniului SA – sucursala Suceava.

Potrivit prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, reprezentanţi ai ITM Suceava, ai Poliţiei şi Parchetului au izolat zona pentru cercetări.

Nu au mai fost înregistrate şi alte victime.

Au fost anunţate autorităţile cu atribuţii de cercetare a unor astfel de evenimente: ITM-Suceava, Poliţia, Procuratura şi reprezentanţii CNU SA – Bucureşti. De asemenea a fost anunţată şi conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

EM Crucea este singura exploatare de uraniu funcţională din ţară, având două puncte de lucru: Crucea şi Botuşanu.