Un neurochirurg celebru din România face lumină în cazul evoluţiei coronavirusului: De aceea virusul e mai agresiv cu vârstnicii!

Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat de ce noul coronavirus este mult mai agresiv cu persoanele în vârstă. Acesta a declarat că sunt mai multe motive pentru care tinerii reuşesc să treacă cu bine perioada critică a bolii. Printre acestea se numără şi capitalul de viaţă şi de putere.

RomaniaTV.net
12 oct. 2020, 18:16
Un neurochirurg celebru din România face lumină în cazul evoluţiei coronavirusului: De aceea virusul e mai agresiv cu vârstnicii!

Vlad Ciurea spune că organismul tinerilor nu este uzat şi nu este ros. Au parte de putere şi urmările nu sunt aşa grave. Din fericire, tinerii pot fi imunizaţi.

„Trebuie să ştim că în cazul persoanelor în vârstă coronavirusul poate avea urmări mai grave. Aici contează capitalul de viaţă, capitalul de putere. Este altceva când eşti tânăr. Organismul e puternic, nu s-a ros. La bătrâni însă e vorba de mai multe comorbidităţi. Organismul e uzat. La tineri nu are reacţia asta. Din fericire pentru ei pot fi imunizaţi.”, a spus neurochirurgul la Digi 24.

De asemenea, neurochirurgul a subliniat încă o dată importanţa purtării măştii. Vlad Ciurea spune că principalul motiv este pentru protecţia personală a fiecăruia şi abia apoi pentru a-i proteja şi pe cei din jur.

„Specialistul spune purtaţi masca. E unul printre principalele motive enumerate. Porţi în special pentru tine, apoi pentru cei din jur. Din fericire, tinerii se refac repede. E mai greu pentru ceilalţi.

Vlad Ciurea, despre vaccinul împotriva COVID-19, administrat pe cale nazală

Vlad Ciurea a amintit şi de vaccinul împotriva COVID-19, administrat pe cale nazală. Aceasta se va găsi sub forma unui spraz nazal şi va fi cea mai uşoară formă de administrare la nivel global.

„China a pregătit un vaccin sub forma unui spray nayal. De asemenea, l-a pregătit şi Statele Unite. Acesta va fi şi la îndemâna tuturor şi va fi cel mai simplu de administrat. Să sperăm că peste şase luni ne vom vaccina cu toţii.”, a conchis neurochirurgul.


loading...