Aglomerație pe drumurile din România. Coloane de maşini pe DN1 între stațiunile de pe Valea Prahovei și pe DN39 între Constanţa și Vama Veche

Pe DN1 Ploieşti-Braşov se circulă în coloană, pe sensul de urcare, în zona localităţii Comarnic, dar şi între staţiunile Predeal şi Buşteni pe sensul de coborâre, informează Centrul Infotrafic din IGPR. De asemenea, este aglomeraţie şi pe şi pe DN 39 Constanţa – Vama Veche, între staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, în ambele sensuri.

20 aug. 2023, 17:24
Aglomerație pe drumurile din România. Coloane de maşini pe DN1 între stațiunile de pe Valea Prahovei și pe DN39 între Constanţa și Vama Veche

Aglomerație pe drumurile din România la final de săptămână. Duminică după-amiază valorile de trafic s-au intensificat pe DN1 Ploieşti – Braşov (Valea Prahovei), astfel că se circulă în coloană pe sensul de urcare, în zona localităţii Comarnic, dar şi între staţiunile Predeal şi Buşteni pe sensul de coborâre.

Valori crescute sunt înregistrate şi pe Valea Oltului (DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu), în zona staţiunii Călimăneşti – Căciulata.

Citește și: Tânărul de 19 ani care a omorât doi turişti în staţiunea 2 Mai, arestat preventiv pentru 30 de zile

Pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti – Ploieşti se circulă în condiţii de fluenţă.

Pentru reducerea riscului de implicare în evenimente rutiere, poliţiştii recomandă conducătorilor auto să ia în considerare următoarele sfaturi:

– evitarea depăşirilor riscante, a coloanelor de autovehicule;

– planificarea cu atenţie a traseului de parcurs şi folosirea unor rute alternative;

Citește și: Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Totul despre Skiplagging, avantaje și riscuri

– acordarea timpului de odihnă, pentru refacerea capacităţii de a conduce autovehicule, dacă au de parcurs distanţe lungi;

– acordarea priorităţii la ieşirea din spaţiile de servicii, punerea în funcţiune a luminilor de avarie la încheierea unei coloane care opreşte sau încetineşte brusc.

Pe autostrăzi, nu circulaţi şi nu opriţi pe banda de urgenţă în mod nejustificat!”.