Un nou accident cumplit: O tânără de 27 de ani și un tânăr de 28 de ani au murit, iar șoferul de 20 de ani e în stare gravă

România punctează în fieca re sfârşit de săptămână în clasamentul negru al accidentelor cu victime, unde suntem lideri de ani buni în Uniunea Europeană.

12 nov. 2023, 17:00

Accident rutier foarte grav în Timiş. O tânără de 27 de ani și un tânăr de 28 de ani au murit, iar șoferul de 20 de ani a fost rănit în urma unui accident rutier produs sâmbătă după-amiază în Timiș.

Accidentul a avut loc duminică, 12 noiembrie 2023, între localitățile Sârbova și Bacova. „Un tânăr în vârstă de 20 de ani, a condus un autoturism dinspre localitatea Sârbova înspre Bacova, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a pătruns pe sensul opus de circulație și a intrat în coliziune cu un arbore. În urma impactului au rezultat 2 decese, respectiv al unei tinere în vârstă de 27 de ani, a unui tânăr în vârstă de 28 de ani și rănirea șoferului în vârstă de 20 de ani”, a anunțat IPJ Timiș.

Victimele au rămas incarcerate, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru descarcerare. „În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism în care se aflau 3 persoane. Două victime au rămas încarcerate. O victimă de sex masculin a fost extrasă și predată echipajului medical, în stop cardio respirator. Victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarată decedată. Cea de-a doua victimă de sex masculin a fost extrasă în stare conștientă și cooperantă. Aceasta a fost transportată la spital. Din nefericire, cea de-a treia victimă (sex feminin) a fost declarată decedată”, a transmis ISU Timiș.

Accident cumplit la Braşov, o femeie gravidă este în stop cardiac

Tot duminică după-amiază, un bărbat de 40 de ani a fost rănit în urma unui accident provocat de o șoferiță de 48 de ani, la marginea Timișoarei.

„O femeie în vârstă de 48 de ani, a condus un autoturism dinspre localitatea Giarmata Vii spre municipiul Timișoara pe Aleea Pădurea Verde, iar la un moment dat, în dreptul imobilului cu nr.2, ar fi pătruns pe sensul opus pe circulație intrând în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani. În urma impactului, a rezultat o victimă, respectiv un bărbat în vârstă de 40 de ani, care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate”, a transmis IPJ Timiș.

Locul din România ce pare blestemat. 61 de persoane au murit în doar 9 luni pe „drumul morţii”

Un drum intens circulat de șoferi reprezintă locul din România ce pare blestemat. În primele 9 luni din acest an, 61 de persoane au murit aici, iar alte 50 au fost grav rănite.Țara noastră continuă să fie lider la un capitol nedorit în Uniunea Europeană: mortalitatea pe șosele. Cu o medie de 86 de morţi pe şosele la un milion de locuitori, România nu are rival în blocul comunitar. Media din UE este de 46 de morți / un milion de locuitori.

Supranumit și ”Drumul morții”, DN2 – E85 rămâne un loc blestemat în Romania. Conform statisticilor, în primele 9 luni din 2023, 61 de persoane au murit iar 50 au fost grav rănite. În acest ”top” negru urmează DN 1 (București-Oradea), DN 6 (București-Timișoara) și DN 7 (București-Arad-Nădlac). ”Am înregistrat un indice de 86 de persoane decedate la un milion de locuitori. În comparație, media din UE este de 46 de persoane decedate la milionul de locuitori.

Băiat de 14 ani găsit mort în baie de către părinți. Familia e în stare de șoc și a refuzat transportarea la morgă
Dacă ne uităm mai în spate, la nivelul anului 2016, 2017, chiar 2018, putem spune că siguranţa rutieră în România a crescut. În acea perioadă înregistram chiar şi 98 de persoane decedate la milionul de locuitori.

Astfel, pentru a menţine acest trend, România şi-a asumat ca la sfârşitul decadei 2021-2030 să reducă mortalitatea din accidente rutiere şi vătămările corporale grave cu 50%.

Revenind la 2023, la primele nouă luni, păstrăm acest trend descendent. Avem o scădere cu 4% a numărului accidente grave, o scădere cu 8% a numărului persoanelor decedate şi cu 3% a numărului persoanelor rănite grav”, a declarat cms. Bogdan Oproiu, de la Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, conform DC News.

DN2 reprezintă și sectorul de drum pe care se înregistrează cele mai mari viteze. Recordul din 2023 îi aparține unui tânăr de 27 de ani din Vâlcea. Acesta a fost depistat în timp ce conducea pe DN2 – E85, în afara localității Poșta Câlnău, cu 221 km/h.

În momentul în care a fost oprit de polițiști, râmniceanul a recunoscut senin că a condus cu viteză mult prea mare. El a rămas pe loc fără permis și a primit și o amendă de 1 305 lei.

DN2 – E85 pornește de la București si trece prin localitățile Urziceni, Buzău, Râmnicu Sărat, Focșani, Adjud, Bacău, Roman, Fălticeni și Suceava.