Un nou accident cu maşini înmatriculate în România pe o autostradă din Ungaria. MAE: Un român a murit pe loc

Un nou accident mortal în care a fost implicat un român s-a produs pe autostrada M5 din Ungaria. Şoferul a murit pe loc după ce a intrat cu o dubiţă într-un TIR, la 32 de km de Budapesta. MAE confirmă decesul unui cetăţean român.

RomaniaTV.net
24 mai 2018, 11:41
Un nou accident cu maşini înmatriculate în România pe o autostradă din Ungaria. MAE: Un român a murit pe loc

Un cetăţean român a murit, joi, într-un accident rutier în Ungaria, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Şoferul român a pierdut controlul camionetei pe care o conducea şi a intrat în plin în remorca unui TIR. S-a întâmplat la kilometrul 32 al autostrazii M5, spre Budapeste. În urma impactului deosebit de puternic, şoferul român a rămas încarcerat între fiarele contorsionate ale cabinei. Din nefericire, medicii sosiţi la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Potrivit martorilor citaţi de Observator.tv, camioneta avea numere de înmatriculare de Timiş.

„Ambasada României în Ungaria urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de accidentul rutier produs la data de 24 mai în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care au fost implicate două autoturisme înmatriculate în România”, arată MAE.

Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la identitatea victimelor.

Conform datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului şoferul unuia dintre autoturisme, cetăţean român, a decedat, arată MAE.

O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ambasada României la Budapesta monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, evidenţiază MAE. 

În urma accidentului, Autostrada M5 a fost închisă total pe sensul de mers spre Budapesta.