Un nou apel disperat al soţiei lui Rudel Obreja, bolnav de cancer: „Are dureri crunte!” UPDATE: Dosarul se judecă vineri

Rudel Obreja afla miercuri dacă scapa de puşcărie! Magistraţii ilfoveni au amânau judecarea cererii de eliberare după ce fostul pugilist a fost diagnosticat cu cancer în ultima fază.

20 iul. 2022, 15:13
Un nou apel disperat al soţiei lui Rudel Obreja, bolnav de cancer: „Are dureri crunte!” UPDATE: Dosarul se judecă vineri

UPDATE: Rudel Obreja mai stă după gratii cel puţin până vineri, când a fost dat un nou termen. Se aşteaptă expertiza medico-legală de la IML, care atestă judiciar existența unui diagnostic.

La un termen anterior al procesului, Tribunalul Ilfov a dispus efectuarea unei expertize medico-legale de către Institutul „Mina Minovici”, cu următoarele obiective:

* să se facă constatări cu privire la starea de sănătate a lui Rudel Obreja;

* să se stabilească dacă, raportat la aceasta, este necesar vreun tratament medical, iar în caz afirmativ dacă acesta poate fi administrat în reţeaua medicală a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor sau, dacă specificul bolii permite, tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii, iar în caz contrar dacă cele constatate fac imposibilă executarea imediată a pedepsei.

Soţia lui Rudel Obreja a făcut un nou apel înainte de judecarea termenului în care fostul preşedinte al FR de Box, eliberat
”Soțul meu se află într-o stare critică la spital, face perfuzii mare parte din timp. Rezistă durerilor crunte doar cu calmante puternice administrate destul de des. Durerile cancerului de pancreas sunt îngrozitoare și, pe lângă toate acesta, are și prețul de a fi păzit 24 de ore din 24 de un gardian care stă cu el în cameră.

Soţia lui Rudel Obreja continuă apelurile disperate: „L-au omorât! Este prizonier la spital”. Fostul preşedinte al FR Box, mesaj disperat pe Facebook

Acest lucru nu este deloc confortabil și mai ales când ești bolnav de cancer. A descoperit că este bolnav de cancer pe data de 26 iunie 2022, deci după condamnare.

A primit acest accept (n.r. – de a fi transferat într-un spital civil) după 2 luni și 30 de cereri și rugăminți și plângeri că suferea de niște dureri înfiorătoare abdominale, care radiau spre spate.

Nu este un nivel avansat (n.r. – al cancerului) pentru că are un cancer pancreatic cu metastaze. S-a depus o cerere de întrerupere a executării pedepsei pe caz de boală, conform codului de procedură penală, care are termen, mâine, la Tribunalul Ilfov. Dar ca să fie judecată această cerere, Instanța a dispus, cum este procedural, expertiza medico-legală de la IML, care atestă judiciar existența unui diagnostic.

Rudel Obreja are cancer. Fostul pugilist a fost scos din închisoare şi dus la Spitalul Fundeni. Soţia: „Este în stare critică”
Pe această cale fac apel la conducerea IML și la comisia IML care se ocupă să finalizeze această expertiză până mâine pentru soțul meu, pentru a putea instanța să judece la termenul de mâine. Ca să judece instanța este imperios necesară finalizarea acestor expertize medico-legale”, a declarat la România TV soția lui Rudel Obreja.

Femeia a mai explicat și de ce stă Rudel Obreja cu un gardian în cameră, care îl păzește non-stop. ”Aceasta este procedura, dar într-o situație când un om este suferind de cancer, cum am spus, cu metastaze, sunt aproape permanent cu perfuzii și cu calmante puternice, vă dați seama că doar un stres ca acesta nu-i trebuie, de a fi păzit de un gardian cu un pistol, 24 de ore din 24 în cameră.

Să știți că acest gardian nu a ieșit nici măcar în momentul în care a avut controalele medicale. Nu este normal, nu i se respectă secretul actului medical, ceea ce este o gravă încălcare. Dar faptul că stă un gardian… Pentru că soțul meu nu este un pacient, dacă puteți să înțelegeți, soțul meu este un deținut, din păcate”, a mai spus soția lui Obreja.