Un nou atac al rechinilor într-o zonă frecventată şi de turişti români. O femeie care făcea snorkeling a fost rănită

Un nou atac al rechinilor, dar de această dată în Europa. O femeie a fost muşcată de rechin în timp ce făcea snorkeling în largul coastei Cornwall, Marea Britanie.

03 aug. 2022, 09:55
Un nou atac al rechinilor într-o zonă frecventată şi de turişti români. O femeie care făcea snorkeling a fost rănită

Un nou atac al rechinilor într-o zonă frecventată şi de turişti români. O femeie a fost mușcată de picior în timp ce făcea sorkeling lângă portul Penzance. Atacul a avut loc în joi, 28 iulie, la ora 12.30. Imediat a fost alertată Paza de Coastă.

Martori citaţi de The Sun au declarat că s-au auzit „ţipete pătunzătoare” şi că „era sânge peste tot”. Potrivit sursei citate, femeia se afla la circa 24 – 25 km de ţărm, când un rechin, neprovocat, a muşcat-o brusc de picior. Femeia plătise 180 de lire sterline pentru aventura subacvatică.

Citeşte şi: Panică printre turiștii din Barcelona! Cinci plaje au fost închise din cauza rechinilor care au ajuns în apropiere de țărm

După atacul rechinului, femeia a fost dus înapoi în barca închiriată, unde i s-a acordat imediat primul ajutor și ulterior a fost dusă la țărm. După incident femeia a avut nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale.

Organizatorul călătoriei Victoria Walker, care conduce Blue Shark Snorkel din portul Penzance, a declarat pentru Daily Mail: „Am implementat imediat planul nostru de răspuns în caz de urgență, acordându-i primul ajutor persoanei implicate”.

Citetşe şi: Anchetă în Egipt. Turistele din România şi Austria au fost ucise de acelaşi rechin. S-a aflat de ce au fost atacate

După incident, femeia a declarat că „în ciuda modului în care s-a încheiat călătoria” a fost „uimitor să vezi astfel de creaturi maiestuoase în sălbăticie”.

Daily Mail notează că aceasta este primul atac al rechinilor de acest fel asupra unei persoane în apele britanice din 1847. Mai mulți pescari au fost mușcați în ultimii ani, dar numai după ce au captura rechini pe care i-au adus la bordul vaselor lor.

Citeşte şi: Roxana Donisan s-a luptat cu rechinul, un turist a fotografiat scena: „A ajuns la geamandură. Nu avea nimeni curajul să sară în apă să o salveze”

La începutul lunii iulie, două femeie au fost ucise de rechini în timpul unei vacanţe în Egipt. Între ele s-a numărat şi Roxana Donisan, o româncă în vârstă de 44 de ani. Roxana Donisan a murit pe 3 iulie 2022, după ce a fost atacată de un rechin, în Marea Roşie.

Roxana Donisan era angajată la Direcția de Finanțe Suceava, își cumpărase un sejur mai lung în Egipt, destinație pe care o îndrăgea. Ea se afla singură în vacanță, fiind dată dispărută la aproximativ două zile după incident. Suceveanca înota în momentul în care a fost atacată de rechin. Cadavrul ei a fost găsit la doar 600 de metri de o altă femeie căzută victimă unui rechin, în golful adăpostit Sahl Hasheesh, un oraș de coastă aflat la aproximativ 20 de kilometri sud de Hurghada.