Un nou atac la Damasc: Jihadiştii şi insurgenţii au luat cu asalt capitala siriană

Jihadiștii și rebelii au lansat marți în zori un nou asalt în estul Damascului, cu două zile după un prim atac respins de trupele regimului Bashar al-Assad, anunță marți organizația non-guvernamentală Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

21 mart. 2017, 08:46
Un nou atac la Damasc: Jihadiştii şi insurgenţii au luat cu asalt capitala siriană

‘A avut loc o explozie uriașă, în zori, cauzată probabil de un atac cu mașină-capcană al insurgenților împotriva unei poziții a forțelor regimului, situată între cartierele Jobar și Qaboun’, a declarat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahman. El a precizat că ‘bombardamente și lupte violente continuau’ marți dimineață.

Forțele aeriene ale regimului de la Damasc bombardau pozițiile rebelilor, în timp ce insurgenții lansau rachete asupra cartierelor Abbassides și Tijara, adiacente cartierului Jobar și apropiate de centrul capitalei siriene.Agenția oficială Sana raportează 12 răniți în tiruri cu rachete.

Un jurnalist al AFP din apropierea zonei de lupte a auzit o puternică explozie în jurul orei locale 05:30 (03:30 GMT) și de atunci zgomotul luptelor violente nu a încetat, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Damasc: Au reizbucnit luptele violente după un atac-surpriză al insurgenţilor. Forţele guvernamentale recapătă controlul

Duminică, jihadiști și insurgenți au lansat un prim asalt dinspre Jobar asupra Abbassides, apropiindu-se cel mai mult de centrul Damascului după doi ani de zile. Însă atacul a fost respins de trupele regimului prin lovituri aeriene.

Aceste noi violențe intervin după o nouă rundă de negocieri intersiriene prevăzute să înceapă joi la Geneva, sub egida ONU, în prezența reprezentanților regimului și ai opoziției.