Un nou atac sângeros împotriva creştinilor. Patru catolici au fost ucişi în timpul unei procesiuni

Patru catolici au fost omorâţi luni, în timpul unei procesiuni religioase care a avut loc în nordul statului Burkina Faso.

14 mai 2019, 12:19
Un nou atac sângeros împotriva creştinilor. Patru catolici au fost ucişi în timpul unei procesiuni

Procesiunea a avut loc la Zimtzenga, după cum a relatat un lider religios local, episcopul Paul Ouedraogo, care a confirmat moartea celor patru credincioşi. „Ieri (n.r. – luni), în arhiepiscopia din Ouahigouya, indivizii au atacat catolicii, omorând patru„, a spus episcopul Ouedraogo, la o adunare a episcopilor care a avut loc în capitala statului, Ouagadougou.

Această tragedie urmează atacului de duminică, 12 mai, din timpul liturghiei, când într-o biserică catolică din Dablo, de asemenea din nordul țării, au fost ucise șase persoane, inclusiv un preot. Potrivit unei surse a forţelor de securitate, atacul a fost comis de un „grup de bărbați înarmați, al căror număr e estimat între douăzeci și treizeci”.

În ultimii patru ani, Burkina Faso sa confruntat cu atacuri crescânde împotriva liderilor religioși, atribuite diferitelor grupări jihadiste. Din 2015 s-au înregistrat aproape 400 de morţi din cauza acestor atacuri.