Un nou atentat în Turcia: Cel puţin trei persoane au murit

Trei soldaţi turci au fost ucişi luni, după ce autovehiculul militar în care se aflau a fost detonat cu explozibili în oraşul de graniţă Nusaybin, din sud-estul predominat kurd al Turciei, aflat la doar câţiva kilometri de Siria, transmite Reuters.

21 mart. 2016, 11:01
Un nou atentat în Turcia: Cel puţin trei persoane au murit

Oraşul Nusaybin a fost martor, în ultimii doi ani, la mai multe conflicte violente între forţele turce şi militanţii Partidului Muncitoresc Kurd (PKK), după ce armistiţiul cu executivul de la Ankara s-a prăbuşit.

De altfel, militanţii PKK au organizat mai multe atacuri asupra unor ţinte turce, inclusiv atentatul cu maşină-capcană de la Ankara, soldat cu 37 de morţi, care a fost executat de o grupare paramilitară kurdă.

Prim-ministrul Turciei Ahmet Davutoglu a promis sâmbătă că va continua lupta pentru combaterea focarelor teroriste.

De altfel, aceeaşi promisiune a fost lansată de liderii turci şi după atentatul de la Ankara, când forţele turce au intervenit în sud-estul predominant kurd al Turciei. Mai multi militanţi kurzi au fost ucişi în conflictele cu poliţia turcă la începutul acestei săptămâni, iar avioanele au bombardat fortăreţele PKK din nordul Siriei.
 
Turcia, stat membru NATO, se confruntă cu numeroase ameninţări. Ca membru al unei coaliţii conduse de Statele Unite se luptă cu Statul Islamic în Siria şi Irak. Însă, Erdogan a declarat război şi militanţilor PKK din sud-estul ţării, după ce un armistiţiu care a durat doi ani şi jumătate a eşuat în iulie, ceea ce a dus la cele mai sângeroase violenţe între cele două tabere din anii ’90 încoace.