Un nou atentat terorist. Un poliţist a intrat cu maşina într-o procesiune de Paştele catolic: 10 morţi şi 30 de răniţi

Un poliţist a intrat cu maşina într-un grup de copii în timpul procesiunii de Paştele catolic, în nord-estul Nigeriei. Mulţimea l-a linşat. 

RomaniaTV.net
23 apr. 2019, 03:15

În total, zece persone şi-au pierdut viaţa, iar alte 30 au fost rănite atunci când un poliţist a intrat cu maşina într-un grup de copii în timpul procesiunii de Paştele catolic, în nord-estul Nigeriei, înainte de a fi ucis la rândul său de credincioşii înfuriaţi, potrivit martorilor şi poliţiei, relatează AFP.

Poliţistul, care nu se afla în timpul serviciului, a lovit un grup de copii care defilau duminică seară de Paştele catolic, la Gombe, a informat luni purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Mary Mallum.

„Zece persoane şi-au pierdut viaţa, printre care agentul de poliţie care nu era în uniformă, şi un paramilitar care îl însoţea”, a precizat ea.

Cei doi indivizi au fost „atacaţi şi ucişi de mulţimea furioasă”, a explicat Mary Mallum. „Au fost răniţi 30 de copii care sunt în prezent în spital”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit unor martori contactaţi de AFP, maşina a lovit intenţionat mulţimea, în urma unei altercaţii, pentru că procesiunea bloca drumul.

„Şoferul s-a certat cu copiii, care în final l-au lăsat să treacă, dar, enervat şi mânios, a întors maşina şi a intrat în ei”, a raportat Isaac Kwadang, responsabil al unui grup de catehism.

„A făcut asta în cunoştinţă de cauză”, a adăugat Kwadang care a asistat la tragedie.