Un nou blitzkrieg în Liga Campionilor. Borussia a spulberat-o pe Real Madrid cu 4-1

Patru goluri a marcat Robert Lewandowski miercuri seara, în poarta lui Real Madrid, iar Borussia Dortmund a câştigat cu scorul de 4-1 manşa tur din semifinalele Ligii Campionilor. Cu o seară înainte, Bayern Munchen învinsese cu 4-0 pe FC Barcelona, astfel că formaţiile germane sunt favorite să joace finala competiţiei.

24 apr. 2013, 20:46
Un nou blitzkrieg în Liga Campionilor. Borussia a spulberat-o pe Real Madrid cu 4-1

A doua semifinală de Liga Campionilor a însemnat al doilea succes al fotbalului german asupra celui spaniol. La fel ca Bayern Munchen, cu o seară mai devreme, Borussia Dortmund a oferit o lecţie de fotbal şi forţă, iar nemţii au câştigat cu 4-1 în faţa lui Real Madrid. Cele două formaţii s-au întâlnit şi în faza grupelor, când Borussia s-a dovedit superioară, remizând pe Santiago Bernabeu (scor 2-2) şi câştigând la Dortmund cu 2-1.

A învins şi acum, însă într-o manieră mult mai categorică. Nu mai puţin de patru goluri a marcat Robert Lewandowski, iar finala de pe Wembley este pe cale să devină o afacere exclusiv germană. Polonezul a deschis scorul încă din minutul 8, din careul de şase metri, el luându-i faşa lui Varane şi ajungând primul la centrarea perfectă a lui Mario Gotze.

Cele două echipe au intrat la egalitate la pauză, scor 1-1, Cristiano Ronaldo marcând din pasa lui Higuain. După pauză, Borussia a stârnit taifunul. În minutul 50 Lewandowski a marcat din nou, iar cinci minute mai târziu făcea „tripla”, printr-un şut superb, în stânga lui Diego Lopez. La jumătatea reprizei secunde, în minutul 67, Lewandowski marca din nou, de data aceasta din penalty, iar 4-1 a rămas scorul până la final, deşi lui Reus i s-a refuzat golul de 5-1 (min. 77), el fiind semnalizat eronat în poziţie de ofsaid.

Returul de pe Santiago Bernabeu se va juca în data de 30 aprilie.