Un nou caz cutremură România. O adolescentă de 16 ani a fost găsită fără suflare în casă. S-a deschis dosar de moarte suspectă

Poliţia Bihor a început o anchetă pentru a stabili împrejurările în care o adolescentă în vârstă de 16 ani din Oradea, elevă la Liceul de Artă, şi-a pierdut viaţa duminica trecută, în propria casă. Ea ar fi fost găsită în camera sa, chiar de mama ei, căzută şi cu o rană la nivelul capului. Se pare că ar fi fost victima bullyingului în şcoală.

23 nov. 2019, 07:51
Un nou caz cutremură România. O adolescentă de 16 ani a fost găsită fără suflare în casă. S-a deschis dosar de moarte suspectă

Procurorii de pe lângă Tribunalul Bihor au în lucru un dosar de moarte suspectă. Aceștia încearcă să elucideze misterul morții unei tinere de 16 ani, elevă în clasa a X-a la Liceul de Arte din Oradea.

Cazul a ajuns în atenția presei la sesizarea unor cititori și a stârnit vâlvă după ce în liceu s-a auzit că fata şi-ar fi pus capăt zilelor, din cauză că ar fi fost victima bullyingului în şcoală, pe seama unor probleme de sănătate pe care le avea.

O tânără mămică din Bihor a murit imediat ce a ajuns acasă de la doctor. Cum s-a întâmplat tragedia

Încercând să elucideze aceste aspecte, echipaje de poliţişti au mers, zilele trecute, la şcoală, pentru a sta de vorbă cu profesorii şi cu colegii tinerei.

Rămâne de văzut ce va scoate la iveală ancheta demarată de poliţişti în acest caz. „Există o cauză care are ca obiect moarte suspectă însă, cel puţin deocamdată, nu se pot oferi alte informaţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurora adjunctă Maria Cotrău.

Legea care interzice bullying-ul în şcoli a intrat de azi în vigoare

Colegii adolescentei susțin că fata nu a mai fost la școală de marți, când de la ultima oră s-ar fi cerut fiindcă era răcită și se simțea rău. „Era o fată empatică, caldă, plăcută. Era o fată specială. Dacă eram triști sau aveam probleme, ne întreba cum poate să ne ajute, ne îmbrățișa, era plină de afecțiune. Era sinceră, extrem de sinceră, naturală, jovială. Ne pare rău că s-a vehiculat într-o publicație că ar fi fost victima fenomenului de bullying. Toți colegii ne-am purtat frumos cu ea. Cum poți să te porți urât cu o astfel de persoană?”, au spus colegii tinerei decedate. 

Sursele BIHOREANULUI spun că, în urma autopisiei, a reieşit că adolescenta ar fi murit în urma unui anevrism cerebral provocat de ingerarea unor substanţe toxice. Rana de la nivelul capului a fost cauzată, se pare, de căzătură. 

Părinţii nu par să accepte ideea sinuciderii, anunţurile mortuare publicate lăsând să se înţeleagă că ar fi fost vorba de un acccident.