După Simona Halep, un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc. O mare campioană s-a retras după ce a fost prinsă dopată!

Un nou scandal de dopaj în sportul românesc! La aproape 30 de ani, Alexandra Dobrin, campionă națională la natație, atât în România, cât și în Franța, se retrage din sportul de performanță după ce ar fi picat un control anti-doping.

11 ian. 2023, 14:07
După Simona Halep, un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc. O mare campioană s-a retras după ce a fost prinsă dopată!
După Simona Halep, un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc. O mare campioană s-a retras după ce a fost prinsă dopată!

După Simona Halep, un nou caz de dopaj zguduie sportul românesc. Alexandra Dobrin ar fi fost depistată pozitiv după Campionatele Naționale în bazin scurt, care au avut loc la Otopeni, în noiembrie. Sportiva legitimată la Corona Braşov a fost supusă controlului doping, iar rezultatul a venit la începutul acestui an și a fost unul pozitiv. Între timp, Alexandra Dobrin a anunțat că se retrage din sportul de performanță, scrie newsbv.ro.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în cazul Simonei Halep! Cine i-a prescris suplimentul contaminat cu roxadustat. Scapă de suspendare!

„În acest stadiu, procedurile ANAD nu ne permit nici să vă confirmăm, dar nici să vă infirmăm această informație. Este în desfășurare o amplă procedură, iar detalii putem oferi, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare. Deocamdată nu avem voie să comentăm acest subiect”, a precizat șefa Agenției Naționale Antidoping, Gabriela Andreiașu.

„Din motive de GDPR nu vă pot declara nimic referitor la acest subiect. Încă nu am acordul instituțiilor implicate. Normal că știm situația tuturor sportivilor, mai ales a celor de performanță, cum este domnișoara Dobrin. Am lăsat, însă, la alegerea clubului sau a sportivei să facă o comunicare oficială. Chiar dacă un sportiv se retrage, în funcție de decizia ANAD și de gravitatea problemei, putem lua măsuri și noi ca federație. Dar totul depinde de concluzia ANAD”, a spus șefa Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Citeşte şi: David Popovici răspunde acuzaţiilor de dopaj: „Am făcut peste 100 de teste. Ştiu unde dorm, unde petrec fiecare oră, pot veni oricând”

Alexandra Dobrin era componentă a lotului național al României de ani de zile și cea mai valoroasă înotătoare a țării noastre din ultimii ani. „Bye, competitive swimming. Un capitol minunat se încheie, altul așteaptă să fie descoperit. De pe marginea bazinului. Mulțumesc tuturor celor care mi-ați fost alături și ați făcut posibile performanțele mele”, este mesajul postat de Alexandra Dobrin pe Facebook.