Supercampionul David Popovici răspunde acuzaţiilor de dopaj: „Am făcut peste 100 de teste. Ştiu unde dorm, unde petrec fiecare oră, pot veni oricând”

David Popovici (17 ani) a plecat în Peru, unde va lua parte la Campionatele Mondiale de înot pentru juniori de la Lima, care se vor desfășura în perioada 30 august-4 septembrie.

22 aug. 2022, 17:00
Supercampionul David Popovici răspunde acuzaţiilor de dopaj: „Am făcut peste 100 de teste. Ştiu unde dorm, unde petrec fiecare oră, pot veni oricând”

Ascensiunea fulminantă a lui David Popovici în nataţia mondială a ajuns să nască şi dubii în rândurile urmăritorilor mai sceptici, aceştia bănuindu-l pe dublul campion mondial şi european că se dopează, după cum chiar el a povestit în cadrul unui podcast.

„Pot și acum să mă sune «Unde ești?». Spun «Sunt aici, sunt la un podcast». «OK. Te așteptăm la tine acasă, că noi suntem aici. Trebuie să oferi o mostră de sânge și o probă de urină».

Și nu pot spune nu. Dacă spun nu, pot să-mi îmi iau o penalizare. O penalizare poate însemna un «ban» (n.r. suspendare). Și nu vrea nimeni o suspendare de câțiva ani de la sport.

În plus, nici nu am de ce să mă ascund. E necesar să funcționeze corpurile antidoping, pentru că în sport e necesar să menții un nivel de corectitudine și de fair-play. Întotdeauna se vor găsi unii care vor să trișeze. Important e să-i poată prinde.

Citeşte şi: David Popovici, dezvăluiri șocante despre finala de 200 de metri liber de la Campionatele Europene de seniori de la Roma: ”Pe ultimul bazin nu îmi mai simțeam deloc, chiar deloc, picioarele, brațele”

Cred că am făcut peste 100 de teste antidoping la viața mea. Vin și la 5 dimineața, sună la ușă direct, sau în timpul antrenamentului. Eu am o aplicație în care spun unde sunt de fiecare dată.

Ei, Agenția Națională Antidoping, Comitetul Internațional Olimpic și Federația Internațională de Natație, știu unde dorm în fiecare seară, unde petrec o oră pe zi, unde voi fi pentru o oră. Sunt mai multe entități care mă pot testa.

Dacă vor să mă prindă într-un moment în care eu nu știu că ei știu unde sunt, mă sună. Sau vin acasă, sperând să fiu acasă. Dacă nu sunt, trebuie să vin. Am o obligație care nu mă deranjează”, a spus David Popovici în podcastul Fair-Play.

Citeşte şi: Ce mai face George Țucudean, la doi ani după ce s-a retras din fotbal. A fost nevoit să agațe ghetele-n cui din cauza unor probleme de sănătate