Un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România. Bilanţul a ajuns la 42 de persoane infectate

Un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România, la un bărbat, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii.

24 oct. 2022, 14:09
Un nou caz de variola maimuţei a fost confirmat în România. Bilanţul a ajuns la 42 de persoane infectate

Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 54 de ani, din Bucureşti. Starea lui de sănătate este bună şi se află în izolare, se arată în comunicatul de presa al Ministerului Sănătăţii.

Până în prezent, în România au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 42 de pacienţi.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în total 10 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuţei.

Citeste si Roxadustat, substanţa la care Simona Halep a fost găsită pozitivă, NU este aprobată în România. Medic nefrolog: ”Nu cred că a folosit-o intenţionat. Administrarea intenţionată are mai multe dezavantaje decât avantaje”

Caz medical nemaivăzut până acum de medici. Un bărbat a fost testat pozitiv simultan cu variola maimuţei, coronavirus şi HIV

Un bărbat din Italia a devenit prima persoană din lume care a fost testată pozitiv pentru variola maimuţei, coronavirus şi HIV în acelaşi timp, scrie The Independent.

Cercetătorii de la Universitatea din Catania, Sicilia, Italia, spun că bărbatul în vârstă de 36 de ani a fost testat pozitiv pentru toate cele trei infecţii (variola maimuţei, coronavirus şi HIV) după o călătorie în Spania la începutul acestui an. Bărbatul prezenta simptome precum febră, dureri în gât, oboseală, cefalee şi inflamaţie în zona inghinală. În total, el a petrecut cinci zile în Spania în perioada 16-20 iunie, timp în care a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale neprotejate cu bărbaţi.

Acest caz evidenţiază modul în care simptomele variolei maimuţelor şi Covid-19 se pot suprapune şi coroborează modul în care, în caz de infecţie concomitentă, colectarea anamnestică şi obiceiurile sexuale sunt cruciale pentru a obţine diagnosticul corect”, se arată în raportul cercetătorilor de la Universitatea din Catania.

Citeste si Alexandru Rafila, despre variola maimuţei: Vaccinarea nu este recomandată ca şi vaccinare de masă