Un nou centru pentru pacienţii cu cancer şi leucemie în Caraş-Severin

Un nou centru pentru pacienţii cu cancer şi leucemie a fost construit la Slatina Nera, judeţul Caraș-Severin. Recepția la terminarea lucrărilor pentru obiectivul de investiții "Construire spațiu clinic de recuperare oncologică", obiectiv finanțat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației prin Compania Națională de Investiții, a fost făcută joi.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 13:13

Spațiul clinic se adresează bolnavilor de cancer și leucemie, aflați în stadii incipiente ale bolii, care vor fi tratați pe baza unui plan personalizat de tratament, având la bază medicamente pentru controlul durerilor și ținându-se cont de toate celelalte afecțiuni existente.

În cadrul acestui centru, pe lângă asistență medicală specializată, pacienții și familiile acestora vor beneficia și de asistență socială, consiliere psihologică dar și spirituală.

Investiția de peste 17,1 milioane de lei are o capacitate totală de cazare de 45 de locuri și beneficiază de cabinete și spatii de tratament inclusiv camera hiperbară (utilizată la oxigeno-terapia hiperbară care constă în inhalarea oxigenului pur sau a aerului îmbogăţit cu oxigen, de către pacient, acesta stând într-o încăpere la o presiune mai mare decât cea atmosferică, crescându-i astfel nivelul oxigenului din sânge și care contribuie la refacerea țesuturilor mai repede decât în mod normal).

Totodată, în cadrul proiectului derulat de CNI a fost realizat și un zid de sprijin (pentru stabilizarea terenului în vederea realizării unui drum de acces în jurul clădirilor), cu o lungime totală de aproximativ 91 de m. Investiția a fost predată beneficiarului, fundația de utilitate publică „Sfânta Irina” (organizație neguvernamentală, non-profit, dedicată îngrijirii medicale, sociale, psihologice și spirituale a bolnavilor de cancer).