Un nou Cod galben anunţat de ANM. Furtunile lovesc vestul României

ANM a emis o nouă alertă de furtuni pentru perioada următoare. Harta unde lovesc fenomenele extreme s-a restrâns însă pentru câteva judeţe din vestul ţării.
Filip Stan
09 mai 2024, 10:06
Un nou Cod galben anunţat de ANM. Furtunile lovesc vestul României

Cod galben de furtuni. După câteva zile de vară, putem spune că primăvara s-a întors pe meleagurile noastre. Vremea va rămâne destul de răcoroasă și în zilele următoare, cu temperaturi ce nu vor depăși prea mult pragul de 20°C, în timp ce unele regiuni vor fi vizitate din nou de ploi.

După valul de ploi și furtuni din ultima perioadă, săptămâna se încheie într-o notă similară. ANM a emis o nouă alertă joi dimineaţă.

ANM-Avertizare-generala-T0-240509100005

Cod galben valabil de pe 09 mai, ora 12, până pe09 mai, ora 23. Fenomene vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale și pe arii restrânse descărcări electrice, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, sud-vestul Transilvaniei și local în Banat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării, anunţă ANM.

România ar putea fi lovită de tornade. Climatologii avertizează: „Puneţi-vă centurile de siguranţă!”
Vremea se înrăutățește din nou în a doua parte a weekend-ului. Mai ales în regiunile centrale și sudice, inclusiv în Capitală, iar local și în restul teritoriului, sunt așteptate ploi moderate cantitativ. Pe alocuri, acestea vor fi însoțite de tunete și fulgere.

Odată cu ploile vine și o răcire ușoară a vremii. Totuși, frigul adevărat va rămâne la est de noi, așa că temperaturile diurne nu vor scădea foarte mult. La începutul săptămânii viitoare, se vor atinge încă între 16 și 20°C în majoritatea regiunilor, în timp ce în Câmpia de Vest va fi chiar mai cald, până la 20 – 23°C.

Prognoza meteo. România, traversată de un ciclon care aduce ploi torenţiale, descărcări electrice şi lapoviţă la munte
În schimb, nopțile vor deveni mai reci, mai ales acolo unde cerul va fi senin. În depresiunile intramontane din estul Transilvaniei și din Bucovina, este foarte probabil ca temperatura să scadă sub pragul de îngheț în unele dimineți. Izolat, nu e exclus ca bruma să apară dimineața și în alte zone de vale din Transilvania, Maramureș și Moldova.

Ploi şi temperaturi scăzute şi la Bucureşti

Valorile termice vor continua să scadă, astfel că se vor situa ușor sub mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții ca trecător să plouă slab. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade.
Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Soluția ieftină cu care e bine să stropești legumele și pomii fructiferi din grădină. E cel mai bun îngrășământ natural și conține 3 ingrediente pe care le ai în casa ta
Capital.ro
NOUA OBLIGAȚIE pentru toată România. Se aplică de mâine, 1 IUNIE
Playtech.ro
HORROR! Așa arăta Lavinia Pîrva în tinerețe. Pozele trebuie INTERZISE, sigur te SPERII
DailyBusiness
Fonduri nerambursabile pentru acești români! Ce trebuie să facă pentru a primi banii
Adevarul
Război mondial sau amenințări deșarte? Generalul care a reprezentat România la Comandamentul NATO dă răspunsul
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Cum poți primi banii pentru garanție returnare. Ce riscă magazinele care nu plătesc
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
Scene cutremurătoare la morgă, după ce părinții Raisei au mers să ridice trupul neînsuflețit al micuței: "În loc să-mi îmbrac copilul de viu, mi-l îmbrac de mort"
Cancan.ro
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat Survivor All Stars de la Pro TV
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Ce prețuri au alimentele în Ucraina, pe timp de război! Zece ouă costă doar 4 lei, iar în România costă 10! Cât costă un deodorant la ucraineni
Capital.ro
ESTE INTERZIS prin lege pentru șoferii din ROMÂNIA. Nu mai au drept de reînnoire a permisului
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Modificări la PENSII! Anunț privind VECHIMEA ÎN MUNCĂ și contribuțiile
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'