Un nou Cod Roşu de intervenţie. Ora şi accidentul mortal în România

Două persoane au fost prinse sub un tractor care s-a răsturnat, sâmbătă, în localitatea Perişani din judeţul Vâlcea, în cazul uneia dintre victime fiind declarat decesul.

23 iul. 2022, 22:21

Un nou Cod Roşu de intervenţie, după ce un utilaj greu a căzut peste şofer. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, la faţa locului au intervenit două autospeciale de descarcerare şi mai multe ambulanţe. De asemenea, s-a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD de la Târgu Mureş.

„Echipajele au ajuns la locul intervenţiei unde au găsit doua victime, extrase de localnici. O victima este cod roşu, conştientă. Ce-a de-a doua victimă (…) nu prezintă semne vitale, traumatismele suferite fiind incompatibile cu viaţa”, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Incendiu violent la un restaurant din Baia Mare, unde avea loc o petrecere de majorat. Acoperişul a fost cuprins de flăcări
Conform aceleiaşi surse, bărbatul decedat avea 57 de ani. Bărbatul rănit, în vârstă de 54 de ani, va fi transportat de elicopter la cea mai apropiata unitate medicală.

Cod roşu şi în Satu Mare

Traficul a fost oprit, sâmbătă, pe DN 19A, între localităţile Supuru de Jos şi Acâş, judeţul Satu Mare, ca măsură de prevenţie, după ce o autocisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat în afara carosabilului. Conducătorul auto a fost rănit uşor.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul a fost oprit pe DN 19A între localităţile Supuru de Jos şi Acâş, judeţul Satu Mare, ca măsură de prevenţie, după ce o autocisternă încărcată cu GPL s-a răsturnat în afara carosabilului. Conducătorul auto a fost rănit uşor.

Accident în lanţ în Braşov, şapte maşini vor ajunge în service. Coliziune gravă şi în Botoşani, accident mortal pe A1
Cod roşu de caniculă, restricţii de circulaţie

Restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene din judeţul Buzău, între orele 10:00-20:00, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău anunţă, sâmbătă, restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene din judeţul Buzău, între orele 10:00-20:00, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

”Având in vedere informările Administratiei Nationale de Meteorologie, în ziua 24 iulie a.c., C. N.A. I. R. a dispus  instituirea restricţiilor de circulaţie pe drumurile naţionale şi europene din judeţul Buzău, între orele 10:00-20:00, pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone”, se precizează în comunicat.

În consecinţă, în intervalul dat, dintre vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pot circula vehiculele destinate:

• transporturilor de persoane;

• transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;

• vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;

• transporturi funerare;

• transporturi poştale;

• transporturi de echipamente de prim ajutor;

• transporturi pentru distribuire de carburanţi;

• transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

• transporturi pentru tractări vehicule avariate;

• transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;

• transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;

• transporturi apă îmbuteliată;

• transporturi produse provenite din exploatări agricole;

• transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

În acest context, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău recomandă parcarea vehiculelor vizate de restricţii, pe cât posibil, în parcări amenajate, astfel încât să nu fie afectată desfăşurarea circulaţiei în condiţii normale a celorlalţi participanţi la traficul rutier.