Un nou competitor pe piața de ridesharing. Concurează cu Uber și Bolt și își atrage clienții cu mașini Tesla

Un nou serviciu de transport persoane a apărut în București. Dacă până acum te-ai limitat doar la Uber și Bolt, dar ești și fan al mărcii de mașini Tesla, află că le poți combina pe cele două astfel încât să ai o călătorie cât mai plăcută.

23 nov. 2023, 20:43
Un nou competitor pe piața de ridesharing. Concurează cu Uber și Bolt și își atrage clienții cu mașini Tesla
Un nou competitor pe piața de ridesharing. Concurează cu Uber și Bolt și își atrage clienții cu mașini Tesla

Uber și Bolt au un nou competitor pe piața de ride-sharing din România. Dacă ești și fan Tesla, este combinația perfectă. S-a inventat un serviciu inovator de ride-hailing, sau mai exact „taximetrie cu comandă online” de care cu siguranță ar trebui să profiți.

Citește și: Cum se poate ajunge de pe Uverturii la Casa Presei, odată cu închiderea Podului Grant. O cursă Bolt şi-a dublat preţul

Noul competitor al serviciilor Uber și Bolt

Disponibil momentan doar în București, noua companie, denumită Blue, a fost creată ca o alternativă similară pentru Bolt și Uber, dar mai inovativă. În prima fază de dezvoltare în România, compania are în spate o flotă de 100 de autovehicule electrice Tesla Model 3 și Model Y. Cel mai important detaliu și particularitatea care va face diferența pentru mulți clienți constă în faptul că Blue este un brand românesc.

Parte din rețeaua de mobilitate Autonom, compania Blue a avut nevoie de o investiție de început de aproximativ 5 milioane de euro pentru a intra pe piață, conform Adevărul. Deși lansarea exclusiv în București cu o rețea de 100 de autovehicule electrice Tesla nu îi va încânta prea tare pe români, există planuri de extindere și în alte orașe importante.

„Considerăm că transportul alternativ trebuie să fie un agent al schimbării pozitive, parte a soluției la problemele de trafic și calitate a aerului din marile orașe. Blue își propune să ofere clienților liniște, siguranță și confort, printr-o soluție adaptată cerințelor publicului, dar și nevoilor orașului”, a spus Andrei Stancu, CEO Blue Technology, conform sursei citate.

Înainte să meargă la Cluj, Brașov, Timișoara sau Iași, comapnia Blue își propune extinderea flotei de autoturisme în Capitală până la 200 de autoturisme. Șeful companiei este optimist și speră în extinderea în București, iar aplicația Blue poate fi deja descărcată din Apple AppStore și Google PlayStore.

„Ne-am concentrat pe dezvoltarea unei soluții de transport modern și sustenabil, centrată pe standardele de calitate solicitate în piață pentru un serviciu premium”, a conclzuionat Ștefan Dan, co-fondator al Autonom Group.

Citește și: Domeniile în care ANAF a depistat cele mai multe venituri nedeclarate. Videochatistele şi şoferii Uber sunt în top