Un nou cutremur a avut loc în Turcia. Locuitorii au ieşit panicaţi pe străzi

Vineri dimineață a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter, la granița dintre Turcia și Iran.

24 mart. 2023, 16:43
Un nou cutremur a avut loc în Turcia. Locuitorii au ieşit panicaţi pe străzi

Un nou cutremur a avut loc, vineri, în Turcia. Seismul a fost raportat în provincia Kahramanmaraş și a avut o magnitudine de 4,4 pe scara Richter.
Cutremurul a avut loc vineri, în jurul orei 15:00, fiind înregistrat la o adâncime de 10 kilometri. Reamintim că vineri dimineață a mai avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,3 pe scara Richter, la granița dintre Turcia și Iran.

Un puternic seism s-a produs joi în sud-estul Turciei, în aceeaşi zonă devastată de cutremure la începutul lunii februarie, informează DPA.

Seismul, cu magnitudinea 5,3, a avut epicentrul în provincia Kahramanmaras, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul seismelor recente, a precizat Autoritatea pentru managementul dezastrelor AFAD.

Cutremur cu magnitudine 5.8. Mişcarea telurică s-a produs la o adâncime de doar 10 km
Un reporter DPA aflat în oraşul Gaziantep a relatat că a resimţit vibraţii puternice. Pe 6 februarie, un seism cu magnitudinea 7,7 a fost urmat la doar o oră de un alt cutremur cu magnitudinea 7,6, care a zdruncinat sud-estul Turciei şi nordul Siriei. În total, aproape 57.000 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar milioane au rămas fără locuinţe.  Miercuri seara, s-au produs trei cutremure în Turcia.

 

Cel puţin 82 de persoane au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea 5,6 care s-a produs vineri dimineaţă în nord-vestul Iranului, informează agenţia iraniană ISNA, citată de Xinhua.

Cutremurul a avut loc în apropierea oraşului Khoy din provincia Azerbaidjanul de Vest, la ora locală 06:46 (03:16 GMT), la o adâncime de 8 km, potrivit Centrului Seismologic Iranian (IRSC).

Dintre persoanele rănite, 70 au fost în oraşul Salmas şi 12 în oraşul Khoy, a declarat Amir-Abbas Jafari, directorul general al Departamentului de gestionare a situaţiilor de urgenţă din provincia Azerbaidjanul de Vest, citat de ISNA.

El a adăugat ca majoritatea persoanelor rănite au fost externate imediat din centrele medicale după ce au primit primul ajutor, în timp ce persoanele cu răni mai grave urmează să fie externate în curând.

Cutremur în Elveția, resimțit în Germania, Luxemburg și Franța. UPDATE: Seism major şi în Argentina
Guvernatorul oraşului Khoy, Zabiollah Kazemi, a declarat că seismul a provocat pagube minore, printre care prăbuşirea mai multor ziduri şi crăpături în pereţii caselor vechi.

La sfârşitul lunii ianuarie, un cutremur cu magnitudinea 5,9 a zguduit oraşul Khoy, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor 800.

Iranul se află la punctul de întâlnire al mai multor plăci tectonice şi se confruntă cu o activitate seismică ridicată.