Un nou cutremur cu magnitudinea peste 4 a zguduit Bulgaria

Un nou cutremur cu o magnitudine peste 4 a zguduit capitala bulgară, joi, la ora 00.58. Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean, citat de AGERPRES, magnitudinea cutremurului a fost 4,3. Institutul pentru Fizica Pământului din România anunţă o replică a cutremurului din Bulgaria cu magnitudinea 4,6 pe scara Richter.

RomaniaTV.net
23 mai 2012, 23:53
Un nou cutremur cu magnitudinea peste 4 a zguduit Bulgaria

Nikolai Miloşev, directorului Institutului Naţional pentru Fizica Pământului de la Sofia, a declarat că epicentrul este situat nu departe de oraşul Pernik din sud-vestul Bulgariei. Miloşev a precizat că este vorba de o replică a cutremului cu o magnitudine de 5,8 înregistrat tot în această zonă marţi, în jurul orei 03.00. Seismul a fost resimţit la Pernik şi Sofia, precum şi în întregul sud-vest al Bulgariei. Primăria Sofiei informează că nu sunt date despre daune materiale provocate de cutremur de joi.

Institutul pentru Fizica Pământului din România anunţă o replică a cutremurului din Bulgaria cu magnitudinea 4,6 pe scara Richter. 

Seismul de marţi, cel mai puternic care a avut loc pe teritoriul Bulgariei în ultimele opt decenii, nu a făcut victime omeneşti, ci doar daune materiale limitate, precum şi panică în rândurile populaţiei, acesta fiind resimţit în întreaga Bulgarie şi în ţările vecine, inclusiv în sudul României. Seismologii avertizează că mişcările telurice în urma cutremului de marţi vor continua de la o săptămână până la câteva luni.