Un nou cutremur de peste 6 grade în Afganistan. Oamenii încă dorm în aer liber

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade a lovit miercuri vestul Afganistanului, potrivit Institutului geologic american, lovind o zonă în care peste 2.000 de persoane au fost ucise după un cutremur similar în weekend.

11 oct. 2023, 10:03
Un nou cutremur de peste 6 grade în Afganistan. Oamenii încă dorm în aer liber

Cutremurul s-a produs la o adâncime mică, în jurul orei locale 05:10 (00:40 GMT), cu epicentrul la aproximativ 29 de kilometri nord de oraşul Herat, precizează USGS.

Deocamdată nu există informaţii despre victime.

Peste 2.400 de persoane au fost ucise în cutremurele din Afganistan, a anunţat, duminică, administraţia talibană.

Cel puţin şapte cutremure s-au produs, sâmbătă, vestul ţării şi au lovit la 35 km nord-vest de oraşul Herat, unul dintre ele având magnitudinea de 6,3 grade, a anunţat Institutul Geologic al SUA (USGS).

Imaginile din sate arată case întregi, care erau prea fragile pentru a rezista unui astfel de cutremur, reduse la ruine.

Afganistanul este frecvent lovit de cutremure – în special în lanţul muntos Hindu Kush, deoarece se află în apropierea joncţiunii dintre plăcile tectonice eurasiatică şi indiană.

Citeşte şi: Vești îngrijorătoare transmise de Ministerul israelian de Externe! Patruzeci de bebeluși au fost uciși de Hamas: „Este un masacru. N-am văzut niciodată aşa ceva”