Vești îngrijorătoare transmise de Ministerul israelian de Externe! Patruzeci de bebeluși au fost uciși de Hamas: „Este un masacru. N-am văzut niciodată aşa ceva”

Conflictul armat din Israel nu este doar un război principial, ci un teren al ororilor. Mii de oameni au fost răniți, în timp ce alte mii sunt grav rănite. Teroarea este una de nedescris, iar printre victmele acestor atacuri se numără și zeci de bebeluși.

10 oct. 2023, 23:29
Vești îngrijorătoare transmise de Ministerul israelian de Externe! Patruzeci de bebeluși au fost uciși de Hamas: „Este un masacru. N-am văzut niciodată aşa ceva”
Vești îngrijorătoare transmise de Ministerul israelian de Externe! Patruzeci de bebeluși au fost uciși de Hamas: „Este un masacru. N-am văzut niciodată aşa ceva”

Ministerul israelian de Externe a anunțat că 40 de bebeluși au fost victime ale unor atacuri teroriste, unii dintre ei fiind chiar decapitați. Aceste atrocități au fost comise de luptătorii din cadrul grupării islamiste palestiniene Hamas în localitatea Kfar Aza. Acest lucru a fost raportat de Reuters și confirmat de armata israeliană, potrivit informațiilor furnizate de CNN.

Citește și: Anunțul șocant al unui ziarist român, fosta mâna dreaptă a lui Yasser Arafat: „Israel ne-a distrus, dar noi suntem mai puternici, continuăm să luptăm”

Ministerul a distribuit un reportaj realizat de postul israelian I24 News. În acest reportaj, jurnaliștii au prezentat descoperirile făcute pe teren în kibuțul Kfar Aza, care a fost atacat de Hamas. Această tragedie a avut loc la doar patru zile după debutul atacurilor teroriste ale Hamas în Israel. Militarii din Tsahal (armata israeliană, IDF) și jurnaliști internaționali au dezvăluit marți drama care a lovit localitățile Kfar Aza și Beeri din Israel, aflate la doar câțiva kilometri de barierele de securitate care le separă de Fâșia Gaza.

Aceste două comunități au fost asediate de gruparea islamistă, care a lăsat în urmă mormane de cadavre. Reuters a relatat că presa străină a fost autorizată marți de către forțele israeliene să intre în kibuțul Kfar Aza, asupra căruia Hamas a preluat controlul în zilele recente.

„N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea. Vezi bebluşi, mame, taţi în camerele lor, în buncărele lor de protecţie şi cum i-au ucis teroriştii”, declară pentru Reuters maioriul israelian Itaï Virov.

„Acesta nu este un război, nu este un câmp de luptă. este un masacru, este o activitate teroristă. N-am văzut niciodată aşa ceva în toată viaţa mea”, repetă el.

Declaraţiile militarului sunt confirmate de către jurnalişti internţaionali, inclusiv Maël Benoliel, de la i24 News.

„Îmi va fi extrem de dificil să vă descriu oroarea pe care am văzut-o (…). Vorbim despre case arse cu familii întregi ucise înăuntru, despre femei şi despre copii cărora li s-a tăiat capul. Vorbim despre zeci de morţi numai aici. Domneşte aici un miros al morţii (…). Este apocaliptic”, povesteşte jurnalistul  Maël Benoliel de la I24 News, şocat.

Marți, soldații israelieni au evacuat din kibuț cadavrele victimelor, precum și ale unor teroriști afiliați Hamas. Conform informațiilor publicate pe rețelele de socializare din Israel, un număr total de 40 de bebeluși au fost omorâți de luptătorii din Hamas, unii dintre aceștia fiind supuși și la acte de decapitare. Conform declarațiilor armatei israeliene, 70 de membri Hamas au atacat și ocupat kibuțul Kfar Aza. Situații similare de groază au fost înregistrate și în kibuțul Beeri.

„Peste 100 de persoane” au fost ucise în acest kibuţ, potrivit ONG-ului Zaka, care a participat la recuperarea cadavrelor.

„Ei (combatanţii Hamas) trăgeau în toată lumea”, ”au asasinat cu sânge rece copii, bătrâni, pe toată lumea”, denunţă un purtărtor de cuvânt al ONG-lui, Moti Bukjin.

Sâmbătă în zori, după ce au trecut de bariera de securitate pe care israelul o considera „impenetrabilă”, sute de combatanţi Hamas au luat cu asalt localităţi istraeliene în sudul ţării, în care au ucis prin împuşcare oameni, din casă în casă, sau i-au răpit pentru a-i duce în Fâşia Gaza. Israelul bombardează intensiv Fâşia Gaza de atunci încoace.

Premierul israelian Benjamin Nétanyahou a anunţat luni seara pregătirea, ca represalii, a unui ”atac masiv”.

Combatanţi Hamas au comis un „masacru” în Kfar Aza, în sudul Israelului, în atacurile din weekend, în care femei, copii, bebeluşi şi bătrâni au fost „măcelăriţi brutal aşa cum acţionează Statul Islamic”, denunţă marţi seara, la CNN, armata israeliană.

Armata subliniază că nu poate confirma numărul persoanelor ucise şi că nu intră în detalii cu privire la feleul în care au fost ucise aceste persoane.

„Suntem conştienţi de actele odioase de care este capabil Hamasul”, dă asigurări armata israeliană.

Citește și: Israel a decis înarmarea civililor! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor: „Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele”