Un nou cutremur în Turcia, panică mare! Bilanţul morţilor a trecut de 50.000

Seismul s-a produs la o adâncime de 9,76 kilometri în aceeaşi regiunea unde, zilele trecute, a fost înregistrată cea mai mare replică a seismului devastator. Bilanţul victimelor din cele două ţări se apropie de 50.000 de morţi, a anunţat ministrul de interne din Turcia,

23 feb. 2023, 18:59
Un nou cutremur în Turcia, panică mare! Bilanţul morţilor a trecut de 50.000

Un cutremur cu magnitudinea 5 (4,9 potrivit EMCS) s-a produs în districtul Defne din Hatay, Turcia. Guvernatorul Hatay, Doğan, a declarat că nu a existat nicio consecință semnificativă în afară de demolarea câtorva clădiri avariate din cauza cutremurelor anterioare, potrivit agenției Anadolu.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Președinției pentru gestionarea dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), cutremurul a avut loc la ora 18:53 în districtul Defne din Hatay.

Cutremur în Gorj, 182 de familii evacuate de urgenţă, risc mare de prăbuşire a imobilelor

Seismul s-a produs la o adâncime de 9,76 kilometri. Într-o declarație acordată corespondentului agenției Anadolu, guvernatorul Hatay, Rahmi Doğan, a declarat că echipele au continuat să cerceteze terenul după cutremur și a precizat: „Nu există nicio situație semnificativă în afară de prăbușirea câtorva clădiri avariate din cauza cutremurului.”

Cel mai puternic cutremur după cel de luni

Tot în regiunea Hatay a avut loc luni un cutremur de 6m4 grade. Potrivit Institutului american de Geofizică (USGS), cutremurul de 6,4 grade a avut loc la ora locală 20.04 (19.04, ora României) în zona Uzunbağ, la adâncimea de doar zece kilometri.

 

Cutremur cu magnitudinea 6,8 grade pe scara Richter. O replică de peste 5 a urmat după 20 de minute
Cutremurul s-a produs la o distanţă de 140 de kilometri sud de seismele de 7,8 şi de 7,5 grade produse pe 6 februarie în zona Kahramanmaras, soldate cu zeci de mii de morţi în Turcia şi Siria.

La scurt timp, tot luni, un cutremur a avut loc în districtul Samandağ din Hatay la ora 20.07. Cutremurul cu magnitudinea 5,8 s-a produs la o adâncime de 7 kilometri.

Bilant devastator: Aproape 50.000 de oameni au murit în Turcia şi Siria in urma cutremurelor

Bilanţul victimelor din cele două ţări se apropie de 50.000 de morţi, a anunţat ministrul de interne din Turcia, Suleyman Soylu, potrivit Reuters. Numărul persoanelor ucise în Turcia a ajuns la 43.556, a mai spus Soylu, în timp ce în Siria bilanţul victimelor se apropie de 6.000 de decese.

Pentru supravieţuitori, au fost ridicate 313.000 de corturi, iar 100.000 de locuinţe în containere urmează să fie instalate în zona afectată care se întinde pe sute de kilometri de-a lungul coastelor turceşti şi siriene ale Mediteranei.